BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası: Banka krizinden ders çıkarılmalı----

Çin Merkez Bankası: Banka krizinden ders çıkarılmalı

Çin Merkez Bankası: Banka krizinden ders çıkarılmalı
02 Nisan 2023 - 23:04 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası yetkilisi üç uzmanın kaleme aldığı makalede, mali makamların riskleri önlemek için mali kurumların üzerindeki denetimini güçlendirmesi gerektiği belirtilerek, banka krizinden bir ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Çin Merkez Bankası'ndan (PBOC) üç yetkili, merkez bankasına bağlı bir yayın olan China Finance'ta yayınladıkları makalede, Çin'in Finansal İstikrar Yasası mevzuatını hızlandırması ve yasal düzenlemeleri iyileştirmesi gerektiğini yazdı.

ABD bankalarında başlayıp Avrupa’ya uzanan banka kriziyle ilgili Çin’den de yeni önlem paketi sinyali geldi. Çin Merkez Bankası yetkilisi üç uzmanın kaleme aldığı makalede, mali makamların riskleri önlemek için mali kurumların üzerindeki denetimini güçlendirmesi gerektiği belirtilerek, Silicon Valley Bank krizinden bir ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapıldı.

PBOC'nin Finansal İstikrar Bürosuyetkilileri, Çin'in sistematik riskleri etkili bir şekilde önlemek için, sorunlu bankalarla hızlı ve düzenli bir şekilde ilgilenmesi ve sigorta mevduat sisteminin rolünü tam olarak oynamasına izin vermesi gerektiğini söyledi.

Yetkililer, Çin'in riskleri zamanında ortadan kaldırmak için yeterli kaynak sağlamak ve finansal risklerle başa çıkmak için sermaye rezervlerini konsolide etmesi gerektiğini de söylediler.

Makalede, Çin'in ticari bankalarının bir bütün olarak sağlam ve istikrarlı olduğu da belirtildi.(Dünya)

Çin'de öncü ekonomik aktivite verileri büyümeye işaret etti

 

Alman şirketlerden Çin'e rekor yatırım

 

Çin ve Brezilya arasında 'para birimi' anlaşması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)