BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Merkez Bankası'ndan faiz indirimi----

Çin Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Çin Merkez Bankası'ndan faiz indirimi
17 Ocak 2022 - 08:17 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası (PBoC), bir yıl vadeli kredi faiz oranı ile yedi gün vadeli ters repo faiz oranını 10'ar baz puan indirdi.

PBoC'den yapılan açıklamada, bir yıl vadeli kredi faiz oranının yüzde 2,95'ten yüzde 2,85'e, yedi gün vadeli ters repo anlaşmalarındaki faiz oranının da yüzde 2,2'den yüzde 2,1'e düşürüldüğü bildirildi.

Banka böylece, Nisan 2020'den bu yana ilk kez bir yıl vadeli kredi Faiz oranında indirime gitti. Bankanın bu hamlesi, ülkede açıklanan büyüme verilerinin hemen öncesinde geldi.

"Daha fazla faiz indirimi ufukta göründü"

ANZ analisti Zhaopeng Xing yayınladığı raporda, "Çin Merkez Bankası'nın hem 1 yıl vadeli orta vadeli kredi kolaylığı faizini hem de 7 gün vadeli ters repo faiz oranını 10 baz puan indirmesi sonrasında daha fazla faiz indirimi ufukta göründü" değerlendirmesini yaptı. 

Yapılan faiz indirimlerinin politika yapıcıların GSYH büyüme oranında istikrarı sağlama niyetlerini gösterdiğini belirten Xing, gösterge konumdaki kredi ana faiz oranının da hem 1 yıl hem de 5 yıl vade için 10'ar baz puan indirilmesini beklediklerini vurguladı. 

Xing, ekonomik büyümenin yavaşlaması ve gayrimenkul geliştirme şirketlerinin büyüyen temerrüt risklerinin Çin MB'yi faiz indirimine yönlendireceğini öngördü.

Citigroup ekonomistleri de yaptıkları değerlendirmede, Çin MB'nin gayrimenkul sektöründe daralmanın önüne geçmek için para politikasını daha da gevşeteceğini savundular.

Ekonomistler, Çin MB'nin hem 1 yıl hem de 5 yıl vade için politika faizini bu ay 10'ar baz ppuan indireceğini tahmin ederlerken, yılın ilk yarısında politika faizinde toplamda 25 baz puan ve ters repo faiinde 50 baz puan indirim beklediklerini de belirttiler.

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

 

Çin ekonomisi 2021'de yüzde 8,1 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)