BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin MB'den bankalara 81 milyar dolar----

Çin MB'den bankalara 81 milyar dolar

Çin MB'den bankalara 81 milyar dolar
17 Eylül 2014 - 11:27 www.finansgundem.com

Çin merkez bankası, ekonomiyi desteklemek için büyük bankalara 81 milyar dolar enjekte etti

ABD Merkez Bankası para pusluğunu kısmasının ardından harekete geçen Avrupa Merkez Bankası'na Çin Merkez Bankası da katılıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) ülkedeki en büyük bankalar için toplam 500 milyar yuan (81.35 milyar dolar) tutarında likidite enjekte edeceği bildirildi.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve adı açıklanmayan bir Çinli banka yetkilisine dayandırılan haberde, PBOC'nin ülkenin en büyük beş bankasının her birine üç aylık kredi formunda standart borç verme imkanı (SLF) kapsamında 100'er milyar yuan sağladığı belirtildi.

PBOC sözcüsü Reuters'e yaptığı açıklamada, "Verecek bir haberimiz olduğunda açıklama yapacağız" dedi.

Hong Kong'da bulunan Barclays Capital'ın Çin ekonomisti Jian Chang araştırma notunda, "Bize göre, sağlanan son SLF esas olarak bankacılık sistemine dair potansiyel likidite sıkıntısın önceden giderme amacını taşıyor" dedi.

Bazı analistler ise, PBOC'nin medya haberlerinde yer alan girişiminin bankanın büyümeyi desteklemek için büyük çaplı destek veya faiz indirimleri yerine, hedefli adımlar kullanma isteğinin devam ettiğini gösterdiğini düşünüyor.

Bloomberg ajansında yer alan ve adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisine dayandırılan habere göre de, banka bu adımı, açıklanan bir dizi zayıf ekonomik verinin yol açtığı ekonomik yavaşlama endişelerin ardından aldı.

Çin'in gösterge nitelikteki yedi günlük repo faizi yüzde 3.25 seviyesinden açıldı ve ağırlıklı ortalama son olarak yüzde 3.37'ye yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)