BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin korona virüs suçunu Avustralya'ya attı----

Çin korona virüs suçunu Avustralya'ya attı

Çin korona virüs suçunu Avustralya'ya attı
07 Aralık 2020 - 14:14 www.finansgundem.com

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 67 milyonu aşkın kişiyi enfekte eden salgının kaynağı hakkındaki tartışmalar sürüyor. 1.5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsün kökeni Çin olarak biliniyor ancak ülke bu iddiaları yalanlıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişiye bulaşan koronavirüsün çıkış noktası ile ilgili tartışmalar sürüyor. Koronavirüsün Çin'in Vuhan kentinden tespit edilmesinin üzerinden bir yıl geçti.

Çinli yetkililer, koronavirüsün denizaşırı ülkelerde başladığını iddia ederken, Global Times gazetesi ise virüsün Avustralya da dahil olmak üzere farklı ülkelerden ithal edilen dondurulmuş gıda yoluyla gelmiş olabileceğini öne sürdü.

ABD BİZİ SUÇLUYOR İDDİASI

Hafta sonu Global Times'da yayınlanan bir haberde Batı ülkelerinin Vuhan'ı "koronavirüsün başladığı yer" olmakla suçladığı iddia edildi. Yazıda ABD ve Avrupa'nın koronavirüs belirtilerini Vuhan'dan önce keşfettiği ancak salgının Çin'de çıktığına dair bir "varsayım" oluşturulduğu iddia edildi.

İlk Kovid-19 vakalarının, Vuhan'da canlı hayvan satılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan geldiği belirtilmiş, Çinli uzmanlar da ocak ayında virüsün vahşi hayvanlardan insanlara sıçradığını söylemişti.

Çin daha önce de virüsün denizaşırı ülkelerde başlayıp dondurulmuş gıda ambalajlarına ulaştığı teorilerini öne sürmüştü.

İTHAL ÜRÜNLERDEN GEÇMİŞ OLABİLİR

Çinli yetkililer daha önce Brezilya'dan tavuk kanatları, Rusya'dan kalamar, Ekvador'dan karides, Almanya'dan domuz eti ve Norveç'ten somon gibi donmuş ürünlerde koronavirüs tespit ettiklerini iddia etmişlerdi. Dünya Sağlık Örgütü bu iddiaları yalanlarken Global Times gazetesi ise yeni iddialar ortaya attı.

Gazete Vuhan pazarında ithal deniz ürünlerinin satıldığını bu ürünlerin ise Brezilya ve Almanya'dan geldiğini öne sürdü. "Kentin ticaret bürosunun web sitesindeki bilgilere göre, şehir ayrıca 2019'dan önce Avustralya bifteği, Şili kirazları ve Ekvador deniz ürünlerini ithal etti" ifadelerini kullanan gazete virüsün bu bölgelerden gelmiş olabileceğini öne sürdü.

İtalya'da korona virüsten can kaybı 60 bin 78'e yükseldi

 

Bomba iddia: Binlerce insan korona virüs kamplarında öldü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)