BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, korona virüs ilacını patentlemek istiyor----

Çin, korona virüs ilacını patentlemek istiyor

Çin, korona virüs ilacını patentlemek istiyor
05 Şubat 2020 - 15:14 www.finansgundem.com

Çin'de Wuhan Viroloji Enstitüsü deneysel bir korona virüs ilacının patentini almak istiyor

Çinli araştırmacılar yeni korona virüsle mücadele edebileceklerini düşündükleri deneysel bir ilaç için ulusal patent başvurusunda bulundular.

Bloomberg News'in haberine göre merkezi virüsün yayıldığı Wuhan'da bulunan Wuhan Viroloji Enstitüsü, remdesivir olarak bilinen antiviral ilacın Çin'de hastalığın tedavisi için kullanımına yönelik patent başvurusu yaptı. Kurumun internet sitesinde bulunan 4 Şubat tarihli açıklamaya göre söz konusu başvuru 21 Ocak'ta gerçekleştirildi.

Pekin'in korona virüs salgınına karşı hızlı bir şekilde hareket etmesine rağmen yaklaşık 500 kişi hayatını kaybederken 25,000 vaka kaydedildi.

Çin'in fikri mülkiyet otoritelerinin enstitünün başvurusunu onaylayıp onaylamayacağı belli değil. Patent başvurusunun ilacın yeni korona virüs üzerinde, aynı kategorideki diğer virüslere etkisinden farklı bir etki yaptığını kanıtlaması gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)