BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin kömür fiyatlarına yeni sınırlamalar getirecek----

Çin kömür fiyatlarına yeni sınırlamalar getirecek

Çin kömür fiyatlarına yeni sınırlamalar getirecek
26 Ekim 2021 - 08:04 www.finansgundem.com

Çin, kömür fiyatlarındaki hareketlere ülkenin enerji krizini hafifletmeye yardımcı olabilecek, ancak sektördeki karları frenleyecek yeni sınırlar koymayı düşünüyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), yaptığı açıklamada, üst düzey ekonomik planlama ajansının "kömür fiyatlarının uzun vadeli istikrarını makul bir aralıkta yönlendirmek için bir fiyat oluşturma mekanizması" için planlar üzerinde çalıştığını belirtti. Yetkililer, ortalama üretim maliyetlerini değerlendirmek ve bir kıyaslama oranı belirlemeye yardımcı olmak için halihazırda çalışmalar yürütüyor.

NDRC, fiyatların makul bir aralıkta hareket etmesine rehberlik edecek böyle bir mekanizma geliştirmek amacıyla kömür sektörünün maliyetlerini ve karlılığını araştırıyor.

NDRC ayrıca kömürü fahiş karları yasaklayan kategorisine dahil etmeyi değerlendiriyor.

Yeni mekanizma, maliyetler, makul marjlar ve piyasa değişiklikleri dikkate alındıktan sonra bir kıyaslama fiyatı artı değişken bir aralığa dayanacak.

Fiziki kömür kargoları ve vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatları, Çin'in kilit endüstrileri etkileyen ve büyümeyi riske atan elektrik kesintileri yaşamaya başlamasıyla birlikte geçen ayın başından itibaren yükseldi. Yetkililerin bu artışı frenlemek ve madencilerin arzı artırmalarına yardımcı olmak için yaptığı eylemler, vadeli işlemlerin geçen hafta yaklaşık üçte bir oranında düşmesiyle etkili oldu.

Yapılan açıklamada, "Mekanizma, termik enerji sektörünün piyasalaştırılmasıyla bağlantılı olacak ve mekanizmaya katı şekilde uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacak" dendi.

Plastik karbon salınımında kömürü geride bırakabilir

 

AB ile Çin'in magnezyum kıtlığı görüşmesi

 

Tedarik krizi için karamsar tablo: 2023' de sarkabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)