BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, ithalattaki gümrük vergilerini indirecek----

Çin, ithalattaki gümrük vergilerini indirecek

Çin, ithalattaki gümrük vergilerini indirecek
17 Aralık 2021 - 10:39 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, Çin’in 1 Ocak 2022 itibarıyla dokuz ülkeden ithal edilecek malların büyük bir kesiminde gümrük vergilerinin düşürüleceğini açıkladı.

Söz konusu uygulama, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (Regional Comprehensive Economic Partnership * RCEP) Anlaşması’nın yaşama geçirilmesi çerçevesinde gerçekleşerek, bölgesel ticaretin ve yatırımın büyümesine katkıda bulunacak. 

Devlet Gümrük Komisyonu Dairesi, 15 Aralık tarihinde, ülkeye RCEP üyesi ülkeler olan Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda, Brunei, Kamboçya, Laos, Singapur, Tayland ve Vietnam’dan ithal edilecek ürünlere uygulanacak gümrük vergilerinin, Çin Hükümeti'nin onayı doğrultusunda, önümüzdeki 1 Ocak tarihinden itibaren düşürüleceğini bildirdi.

Söz konusu karar uyarınca, RCEP Anlaşması'nı imzalamış ülkeler arasında mal ticaretinin yüzde 90'dan fazlası belirli muafiyetlerden ve karşılıklı piyasa olanaklarından yararlanacak. RCEP, Çin ile Japonya arasındaki ikili gümrük indirimine yol açmış bulunan ilk anlaşma. İlgili bakanlığa göre; 2022 yılında Çin, Japonya’dan ithal ettiği malların yüzde 24,9 kadarı üzerindeki gümrük vergilerini kaldıracak; buna karşılık Japonya’nın Çin’den ithal ettiği malların da yüzde 55,5 kadarı gümrük vergisinden muaf olacak.

Öte yandan Çin, ithal ettiği 954 ürün için 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçici gümrük tarifeleri uygulayacak. Örneğin bir tür kanser ilacı olan radyum klorür enjeksiyonları için gümrük gelecek yıldan itibaren sıfırlanacak. Gümrük vergileri bebek giysileri ve kayak ekipmanı gibi bazı tüketim malları için de düşürülecek.

Ayrıca Çin, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, 62 adet enformatik ürününün gümrük tarifesini yüzde 3,4'ten yüzde 1,7 oranına indirecek.

Almanya'da ücret artışı son 11 yılın en düşük seviyesinde

 

Çin, 2020 yılı büyüme oranını revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)