BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin işsizliği sabit tutmak istiyor----

Çin işsizliği sabit tutmak istiyor

Çin işsizliği sabit tutmak istiyor
26 Ağustos 2013 - 07:06 www.finansgundem.com

Çin'in ihracat ve yatırım odaklı ekonomiden geçiş süreci, işsizliğe sıçratmadan büyümeyi yüzde 6'ya geriletebilir

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'deki yetkililerin ihracat ve yatırım odaklı ekonomiden geçiş süreci, işsizlikte istikrarsızlığa neden olacak bir sıçramayı tetiklemeden büyümenin önümüzdeki 5 yılda yüzde 6'ya gerilemesine izin verebilir.
Bloomberg'in geçtiğimiz ayki anketine katılan 12 ekonomistin medyan tahminine göre, iş gücüne yeni girenlerin absorbe edilmesi için gereken büyüme oranı 2018'de bugünkü yüzde 7.3'lerden yüzde 6.4'ye gerileyecek. Çin Başbakanı Lİ Keqiang 2013'te yüzde 7.5 büyüme hedefliyor.
Çin'in azalan çalışma yaşındaki nüfusu ve lojistik gibi ağır iş gerektiren hizmet sektöründeki işlerdeki sıçrama, önümüzdeki yıllarda işsizliğin sınırlanmasına yardımcı olabilir. Artan yerel hükümet borçları ve çevresel verim kaybı, son5 yılda yatırım desteğiyle yüzde 9.3 ortalamasını yakalayan büyüme hızının düşürülmesine izin verme ihtiyacını ortaya koyuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)