BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ilk korona virüs vakasını arıyor----

Çin ilk korona virüs vakasını arıyor

Çin ilk korona virüs vakasını arıyor
28 Nisan 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Çin, ilk Kovid-19 hastasını bulmak için dünyaya iş birliği çağrısı yaptı

Çin Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nden virüs hastalıklarını önleme uzmanı Liu Peipei, bütün ülkelerin bilim insanlarına yeni tip korona virüsten kaynaklanan salgına (Kovid-19) yakalanan ilk kişiyi bulmak ve salgınla mücadele etmek için ortak çalışmalar yürütme çağrısında bulundu.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Liu Peipei dün düzenlenen basın toplantısında, ilk Kovid-19 hastasını bulma çalışmalarında iki zorluk mevcut olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: İnsanlar arasında seropozitif olanlar bulunuyor. Ve bunların ne zaman enfekte olduğunu tespit etmek zor. İlk hastaların asemptomatik durumları bulunabilir. Dolayısıyla test ve tedavi kayıtları olmayabilir. Bu da ilk hastayı bulma çalışmalarının zorluğunu arttırıyor.

Liu aynı zamanda bütün ülkelere ilk hastayı bulmak için iş birliği yapma çağrısında bulundu.

Liu, “İlk hastayı bulmak için karmakarışık veriler analiz edilmeli. Dolayısıyla zor bir iş. Bütün ülkelerden bilim insanlarının ilk hastayı takip çalışmalarını ortaklaşa yürütmelerini ve salgınla ortaklaşa mücadele etmelerini arzuluyoruz” dedi.

1918’de yaşanan İspanyol Gribi salgını ile AIDS ve 2009’da ortaya çıkan H1N1 salgınının ilk hastaları da henüz bulunamadı.

'Virüsü yok ettik' diyen Yeni Zelanda'da hayat nasıl normale dönmeye başladı?

Gates: Aşı üretimine bir yılda başlanabilir

İngiltere'de can kaybı rekor seviyeye ulaştı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)