BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ile Doğu Avrupa arasında dev ticaret hacmi----

Çin ile Doğu Avrupa arasında dev ticaret hacmi

Çin ile Doğu Avrupa arasında dev ticaret hacmi
21 Haziran 2021 - 11:12 www.finansgundem.com

Çin’in Doğu Avrupa ile ticaret hacmi 103 milyar doları aştı

Bu yıl 9. Çin-Doğu Avrupa Ülkeleri Ekonomi ve Ticaret Forumu gerçekleştirildi, ayrıca iki bölge ürünlerini içeren 2. Çin-Doğu Avrupa Ülkeleri Fuarı yapıldı. Bu iki bölge arasındaki ticarette 50’den fazla kategoride 5 binden fazla ürün alınıp satılıyor. Ayrıca 2020 yılı verilerine göre, Çin ile Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki ticaret hacmi de 103,45 milyar dolara ulaşmış durumda.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre iki bölge arasındaki ortak ticari büyüme de 2012’den bugüne yüzde 8 artış gösterdi. Bu artış Çin ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki artışın iki katına, Çin’in diğer ülkelerle olan ticari büyümesinin de 3 katına denk geliyor. Çin ile Avrupa arasındaki 12 bini aşkın ticari tren seferlerinin birçoğu Doğu Avrupa ülkesi olan Polonya, Çekya ve Macaristan’dan geçti. Bu, iki bölge ticaretinin daha da gelişmesine olanak sağladı.

2020 yılındaki salgın sürecinde de Çin ile Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki salgın yardımları ikili ilişkilerin hızlı biçimde gelişmesine yardımcı oldu. Çin merkezli Sinovac firmasının koronavirüse karşı ürettiği CoronaVac aşıları 2020 yılında Macaristan’da kullanıldı ve ülkedeki vaka sayısını kontrol altında tutmada önemli rol oynadı. Çin ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki ticari ve kültürel faaliyetlerin, devam eden tren seferleri ve yapılan fuarlar gibi etkinliklerle daha da artması bekleniyor.

Bakan Bilgin açıkladı! Kırtasiyecilere 5 bin lira destek

Anayasa Mahkemesi, HDP iddianamesini kabul etti

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)