BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ile ABD arasında büyük gerginlik----

Çin ile ABD arasında büyük gerginlik

Çin ile ABD arasında büyük gerginlik
14 Ağustos 2017 - 12:01 www.finansgundem.com

Trump’ın, “Çin, ABD teknolojisini çalıyor” iddiası bugün resmiyet kazanabilir. Bir soruşturma açılırsa Çin ne yanıt verecek? China Daily gerginliği haber yaptı.

FINANSGUNDEM.COM

Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edilen China Daily’de bugün çıkan bir haberde, ABD Başkan'ı Trump'ın, Çin'in ABD teknolojisini çalması konusunda bir soruşturma başlatma planlarını sürdürmesi halinde, Pekin yönetimi tarafından bir 'ticaret savaşını başlatabileceği' öne sürüldü. Hükümetten haberle ilgili henüz bir tepki gelmedi.

İddianın sahibi Uluslararası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Enstitüsü’nden Mei Xinyu adlı bir araştırmacı. Söz konusu kişiyle yapılan röportajda, Trump’ın kritik kararı bugün açıklayacağı ve bir soruşturma kararı çıkması halinde gelişmelerin gerginliklerin artmasına sebebiyet vereceğini belirtildi. Habere göre en büyük darbeyi fikri mülkiyet haklarını  yiyecek.

ABD tarafından Çin’le ilgili bir soruşturma kararı alınması halinde, Washington’un bu konudaki çalışmayı Dünya Ticaret Örgütü aracılığıyla yürütmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)