BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇin Hükümeti’nin hedefindeki isim----

Çin Hükümeti’nin hedefindeki isim

Çin Hükümeti’nin hedefindeki isim
28 Aralık 2020 - 12:33 www.finansgundem.com

Halka arz birkaç gün kala hükümet engel oldu. Çin Merkez Bankası, finansal operasyonlarda değişiklik talep ederek milyarder Jack Ma’ya bir darbe daha vurdu.

Çin Merkez Bankası, ödemeler devi Ant Group Co’dan borç verme ve diğer tüketici finansmanı operasyonlarında değişiklik yapmasını istediğini açıkladı. Bu açıklama Ant Group’un milyarder kurucusu ve hâkim hissedarı Jack Ma’ya yönelik yeni bir darbe niteliğinde.

Çin yönetimi 4 Kasım’da Ant Group’un 37 milyar dolar değerindeki halka arzını askıya alarak milyarder Jack Ma tarafından kurulan finansal teknoloji şirketinin sadece birkaç gün kala borsaya girişini engellemişti.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR) 24 Aralık’ta Alibaba Group aleyhinde rekabet soruşturması başlatıldığını ve önümüzdeki günlerde Alibaba’nın iştiraki Ant Group’un toplantıya çağrılacağını açıklamıştı.

Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkan Yardımcısı Pan Gongsheng dün yaptığı açıklamada, düzenleyici kurumun Ant’ı kredi, sigorta ve varlık yönetimi hizmetleri de dahil olmak üzere finansal düzenleme ihlallerini düzeltmeye ve kişisel bilgileri korumak için kredi derecelendirme birimini revize etmeye çağırdığını söyledi.

Çin devleti varlıklarını satıyor

 

Çin devleti varlıklarını satıyor

 

Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisi için politika desteği uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)