BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin genişlemeye gidebilir----

Çin genişlemeye gidebilir

Çin genişlemeye gidebilir
04 Mart 2013 - 06:40 www.finansgundem.com

Hizmet ve imalat büyümesindeki zayıflamasının ardından Çin'in para politikasını sıkılaştırma baskısı azaldı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, hizmet ve imalat büyümesinin, Salı günü yıllık seansı açmaya hazırlanan liderlerin önündeki zorluklara dikkat çekerek yavaşlaması üzerine para politikasını sıkılaştırmayı bir süreliğine askıya alabilir.
Çin'de Cumartesi günü açıklanan, perakende, ulaşım ve bankacılık gibi alanları kapsayan hizmet verileri, Şubat'ta en düşük hızına işaret etti. Ülkenin 1 Mart'ta açıkladığı rakamlar da imalat büyümesinin soğuduğunu gösterdi.
Pekin hükümetinin tüketici ve varlık enflasyonunu sıçratmasan 13 yılın en düşüğündeki büyümedeki toparlanmayı devam ettirmeye çabalamasıyla, Çin Başbakanı Wen Jiabao Pekin'deki Ulusal Halk Kongresi'nin seansının başlangıcında ekonomi politikalarını ortaya koyacak. Yetkililerin gelir ve tüketimi destekleme vaadlerine rağmen geçtiğimiz hafta açıklanan emlak piyasasındaki kontrolleri sıkılaştırmayı devam ettirme kararı ülkenin sıçramasını zorlaştırabilir.
Son verilerin toparlanmanın, önceki dönemlere kıyasla zayıf olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Nomura Holdings Onc.'in baş Çin ekonomisti Zhang Zhiwei, bunun da hükümetin, büyümeyi desteklemek için parasal sıkılaştırma hamlelerinin zamanını erteleyebileceği anlamına geldiğini söyledi.
Şanghay Borsası Emlak Endeksi bugün yerel saat ile 9:41 itibariyle yüzde 7.6 gerileyerek 2009'dan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 aşağıda seyrediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)