BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin finansal risklere odaklandı----

Çin finansal risklere odaklandı

Çin finansal risklere odaklandı
05 Mart 2018 - 12:09 www.finansgundem.com

ABD ile ticaret konusunda yaşanan gerilimin tırmanması, Çin'in bu yıl karşılaşacağı en büyük belirsizlik…

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin ekonomisinin finansal sistemdeki riskleri azaltma çabalarına devam ederken bu yıl 2017 yılındaki gibi yüzde 6.5 civarında bir büyüme hedeflediğini söyledi. Ekonomi geçen yıl hükümet tahminlerini aşarak yüzde 6.9 büyümesine rağmen bu yılın hedefi değişmedi. Daha önce açıklama yapan kaynaklar, Çin'in büyüme hedefini "yaklaşık yüzde 6.5" seviyesinde sürdüreceğini söylemişlerdi. Bu hedef, bu ay yapılacak olan yıllık parlamento toplantılarında resmen açıklanacak. Toplantının sonucu hakkında önceden bilgi edinen dört ayrı kaynak, bu hedefin 18-20 Aralık 2017'de yapılan kapalı bir ekonomik toplantıda en yetkili liderler tarafından onaylandığını söylediler. 

Ekonomistler, Çin hükümetinin şirket borçlarının artmasını kontrol altına alma çabalarının artmasıyla, dünyanın ikinci büyük ekonomisinin bu yıl bir miktar ivme kaybetmesini beklediklerini açıklarken, çevre kirliliğiyle mücadele ve gevşeyen emlak imalatçılar üzerinde baskı oluşturdu. Devlet Konseyi Başkanı olan Li yıllık çalışma raporunda, Çin'in 2012 yılından bu yana ilk kez bütçe açığı hedefini düşürdüğünü ve Beijing'in mali harcamaları daha dikkatli bir şekilde izleyeceğini ortaya koydu.

Ancak geçen hafta ABD ile ticaret konusunda yaşanan gerilimin tırmanması, Çin'in bu yıl karşılaşacağı en büyük belirsizlik. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ithal ettiği çeliğe yüzde 25, alüminyuma ise yüzde 10 gümrük vergisi getireceğini açıklamıştı. Bu açıklama Çin gibi başlıca ticaret ortaklarından misilleme riski oluşturmuş ve küresel ticaret savaşı endişelerini artırmıştı.

Li, Çin'in korumacılığa karşı olduğunu ve ticaret anlaşmazlıklarının müzakere yoluyla çözülmesini desteklediğini, ancak meşru hak ve çıkarlarını da "kararlı bir şekilde koruyacağını" belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)