BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin elektrik üretim kapasitesinde dünya birincisi oldu----

Çin elektrik üretim kapasitesinde dünya birincisi oldu

Çin elektrik üretim kapasitesinde dünya birincisi oldu
27 Eylül 2022 - 10:49 www.finansgundem.com

Enerji üretimi açısından Çin’in dünyada ilk sırada bulunduğu ve ülkedeki enerji tesislerinin hızla geliştirildiği belirtildi.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, şu an enerji üretimi açısından Çin’in dünyada ilk sırada bulunduğu ve ülkedeki enerji tesislerinin hızla geliştirildiği belirtildi.

Açıklamada, dünyadaki en büyük elektrik üretim sistemine sahip olan Çin’deki santrallerin elektrik üretim kapasitesinin 2,47 milyar kilovata ulaştığı, enerjide kendi kendine yeterlilik oranının uzun süredir yüzde 80’in üzerinde sabit kaldığı bildirildi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre son verilere göre, Çin’in yenilenebilir enerjili elektrik üretiminin kapasitesi, 1,1 milyar kilovatı aştı. Öte yandan, Çin’in hidroelektrik, rüzgar, fotovoltaik, biyokütle ve nükleer gibi enerjilerle elektrik üretim kapasitesi açısından dünyanın ilk sırasında bulunduğu ifade edildi.

Çin’in kırsal bölgelerindeki enerji tesisleri de hızlı bir şekilde geliştirildi. Son 10 yılda, Çin hükümetinin kırsal bölgelerdeki elektrik şebekesinin yenilenmesine 430 milyar yuan (yaklaşık 67 milyar 398 milyon dolar) tahsis ettiği, kırsal bölgelerde elektrik üretim oranının yüzde 99.8’e çıkardığı kaydedildi.

Rusya ve Çin savaş gemileri Bering Denizi'nde

 

Çin Merkez Bankası eski yetkilisi: Fed piyasalara zarar veriyor

 

Filipinler, 40.000 Çinliyi sınır dışı ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)