BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin ekonomiyi eleştiren ekonomistleri susturuyor----

Çin ekonomiyi eleştiren ekonomistleri susturuyor

Çin ekonomiyi eleştiren ekonomistleri susturuyor
03 Mayıs 2022 - 09:58 www.finansgundem.com

Soykırımcı Çin, şimdide ekonomi ile ilgili yorum yapan analistlerin sosyal medya hesaplarını kapatıyor, konuşmaların engelliyor.

Korona virüsünü dünyaya yayan soykırımcı Çin, şimdi de ülke ekonomisindeki dramatik kötüleşmeyi dile getiren analistleri susturuyor. Çin'in en büyük beşinci bankası olan Bank of Communications'ın yatırım bankacılığı kolu BOCOM International'ın Genel Müdürü ve Araştırma Başkanı Hong Hao'nun kamu adına kullandığı sosyal medya hesapları donduruldu.

Hao, ülkeden büyük sermaye çıkışları hakkında paylaşımda bulunduktan ve sosyal medyada Çin borsası hakkında düşüş tahminleri yaptıktan sonra hesapları silindi.

WeChat hesabında yayınlanan bir bildirimde, "Tüm içerik engellendi. Kullanıcının hesabı kullanması yasaklandı" denildi.

Hong'un 3 milyondan fazla takipçisi olan Weibo'daki ( WB ) hesabı da kaldırıldı.

Pekin'in sıfır kovid politikası, Big Tech'e yönelik baskı, emlak fiyatlarındaki düşüş ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşıyla ilgili riskler, son aylarda yabancı yatırımcılar tarafından benzeri görülmemiş bir sermaye kaçışını tetikledi. Yuan kısa süre önce 17 ayın en düşük seviyesine geriledi. Borsada ise düşüş durdurulamıyor.

Çin ekonomisinin ve piyasalarının sağlığı hakkında artan endişeleri dile getiren diğer analistler ise endişeli!

ABD ve Birleşik Krallık, "Çin'le savaş" ihtimalini görüştü

 

Çin'e yaptırım olası mı?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum03 Mayıs 2022 10:18

    Bu haberi yapan kardeş madem Çin soykırımcı değil mi niye çinden mal alıyorsun alma öyleyse soykırımcı dediğin insana niye para kazandırıyoruz anlamadım ikincisi bak şimdi türkiyede satılan a dan z hemen hemen her mal çinde üçte bir fiyatına satılıyor aç İnterneti bak insanlar artık herşey çinden sipariş etmeye başlarsa görürsünüz geçende yegenim Bi suluk aldı büyükçe bişey niye çinden aldınki dedim açtı türkiyedeki İnternet satış fiyatını gösterdi tam 4 katı biri 80 digeri 300 küsür şimdi bu malı 80 liraya satıp çinden de buraya gönderebilen adam para kazanmıyor mu kazanıyor tabi yani maliyet 20 lira ama bizde satışı 300 onlarda 80 bide Türkiye teslim kargo ücretinde yok hadi çık işin içinden ha o türkiyede internetten satılan da kesin çinden geliyor ama öyle fahiş fiyatla satılıyor malesef