BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin ekonomiye finans desteği sistemini değiştirmeli----

Çin ekonomiye finans desteği sistemini değiştirmeli

Çin ekonomiye finans desteği sistemini değiştirmeli
23 Eylül 2019 - 08:29 www.finansgundem.com

China Finance 40 Forum'un raporuna göre devlet müdahalesinin yüksek olduğu finans sisteminin büyük işletmeler lehine işlediği ve küçük işletmelerin de istifadesi için yenilenmesi gerektiği bildirildi

Çin'de önde gelen bir Çinli düşünce kuruluşu yayımladığı raporunda, Çin'in ekonomide yenilikçiliği teşvik eden, ancak büyümek için ihtiyaç duydukları fonlara ulaşmak için mücadele eden küçük işletmeleri finanse etmek için daha iyi bir sistem geliştirmesi gerektiğini bildirdi.

China Finance 40 Forum, yıllık raporunda, "Çin'in son 40 yılda ekonomik gelişimi, devlet müdahalesinin yüksek olduğu finansal sistem aracılığıyla gerçekleşmiş ve bankaların hakimiyeti altında gerçekleşti. 

Ancak böyle bir model, finansal kaynakları büyük şirketler lehine çarpıtma eğiliminde oldu" ifadelerine yer verildi.

Raporda, mevcut finansal sistemir mevcut yüksek kaliteli ekonomik kalkınmanın temel görevi için uygun olmadığı bu nedenle, finansal reformun önemli bir görevinin finansal yapıyı düzeltmek olması gerektiği vurgulandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)