BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin ekonomisi büyük bir fırtınaya hazırlanıyor----

Çin ekonomisi büyük bir fırtınaya hazırlanıyor

Çin ekonomisi büyük bir fırtınaya hazırlanıyor
23 Eylül 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Evergrande'in yaşadığı finansal sorunlar küresel piyasalarda büyük tedirginliğe neden olurken Çin için felaket senaryoları yazılıyor

Çinli yetkililerinin yerel yönetimlerden China Evergrande Group'un potansiyel çöküşüne hazırlanmalarını istemesi ve kurtarma konusunda isteksizliği, ekonomik ve sosyal çöküşün habercisi olarak yorumlanıyor.

The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre ülkenin en ağır borçlu gayrimenkul geliştiricisini kurtarmak istemeyen Pekin, ülke genelindeki yerel yetkililerden 'olası bir fırtınaya' hazırlanmalarını istiyor.

Yetkililer, Evergrande'nin işlerini düzenli bir şekilde yönetememesi durumunda yerel düzeydeki devlet kurumları ve devlete ait işletmelere yalnızca son dakikada müdahale etmeleri talimatının verildiğini söyleyerek, eylemleri "olası fırtınaya hazırlanmak" olarak nitelendirdi. .

WSJ'a konuşan kaynaklar, yerel yönetimlerin, örneğin istihdam kayıplarını sınırlayarak huzursuzluğu önlemek ve konut alıcıları ve daha geniş ekonomi üzerindeki dalgalanma etkisini azaltmakla görevlendirildiğini söyledi.

Evergrande'in batmasına izin vermesi halinde onu Çin'de zor durumdaki diğer bir çok emlak şirketinin takip edeceği ve finans sektörünün büyük bir kriz yaşanacağı belirtiliyor.

Piyasaya 300 milyar doların üzerinde borcu bulunan ve sadece faiz ödemeleri her gün ortalama 28 milyon dolar artan şirketin bu hafta içerisinde vadesi gelen 85 milyon dolar ödemesi bulunuyor.
Nakit bulmakta zorlanan şirketin varlık yönetimi bölümü yatırımcılarına ödemeleri gayrimenkulle yapmaya başladı bile.

Ödemelerin temerüde düşmesi halinde alarm zilleri çalacak. Bu durumun domino etkisine yol açması ise 2008 yılında bankacılık devi Lehman Brothers'ın batmasıyla başlayan küresel krizin yeniden yaşanacağı korkularını alevlendiriyor.

Çin’de Evergrande gölgesinde ihraçlar başladı!

 

Evergrande'nin ikinci büyük ortağı hisselerini satıyor

 

Evergrande nasıl küresel borsaların yeni krizi oldu?

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kut23 Eylül 2021 22:41

    Mortgage krizi önceside benzer haberler yapılıyor,borsa endeksi bir türlü 43 bini geçemiyordu ve 8 Ağustos günü tüm dünya piyasaları çökmüştü, endeksimiz 21,700 den dönmüş ama dik yarı düşmüştü, endeks çok düştüğü için hisseler çok ucuzlamış, bu yüzden endeks çabuk toparlamıştı

  • ALİ KODUŞ23 Eylül 2021 20:34

    Bence hiç bir şey yoktur.abd ve çin aralarında anlaşmışlar böyle bir olay tezgahlayıp dünya ya düzen ve şekil vermeye çalıştıklarını tahmin ediyorum.

  • Saadet23 Eylül 2021 19:12

    O fırtına sunide olsa borsaların canına okur. Zaten birileri (fonlar) borsaları düşürmeye çalışıyor.

  • 1010 balıkesir23 Eylül 2021 16:18

    BUNLARIN HEPSİ DÜMEM

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Eylül 2021 14:35

    Çin de bir şey olmaz.Buna sebep olanların hepsini idam eder parayı cebinden kor ve şirket yine kaldığı yerden işlerine devam eder.

  • BORSACI23 Eylül 2021 14:33

    BU ÜLKEDE   ZAM FIRTINASI HALKIN BOYNUNU BÜKTÜ DOLAR COŞUYOR ÜKEYİ YÖNETENLER SEN GİT DÖVİZ AL YAN GEL YAT MESAJI VERİYOR