BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, dünyadan tecrit ediliyor----

Çin, dünyadan tecrit ediliyor

Çin, dünyadan tecrit ediliyor
02 Haziran 2020 - 17:05 www.finansgundem.com

Korona virüsün çıkış yeri olması nedeniyle dünyada Çin'e ve Çinlilere yönelik nefret söylem ve eylemlerinde artış yaşanıyor. Güney Kore, Japonya ve Singapur'da Çinlilerin ülkelere girişlerinin yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı.

Çin'in Vuhan (Wuhan) şehrinde aralık ayının ortalarında başlayarak en az 25 ülkeye yayılan ve şimdiye dek 259 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs sebebiyle, dünya genelinde Çin vatandaşlarına uygulanan tecrit ve ırkçılığa varan nefret söylemleri çok farklı bir boyuta taşındı.

Uzak Doğu'nun refah seviyesi yüksek ülkelerden Singapur, Çin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamak için imza kampanyası başlatırken, Japonya'da Twitter'da açılan #ChineseDon’tComeToJapan (Çinliler Japonya'ya gelmeyin) yazılı etiket ülkenin en trend başlıklarından biri oldu.

Euronews'de yer alan habere göre, alarm seviyesini yükselten Güney Kore de Çin’den gelen kişilerin ülkeye alınmaması için imza kampanyası başlattı. Yetkililer, Mavi Saray’a sunulan dilekçe yüz binlerce kişi tarafından imzalandı.

Avustralya kapılarını Çin vatandaşlarına kapatan ilk ülke olurken, ülkede kalp krizi geçiren bir Çinli hastaya, korona virüs tehlikesi sebebiyle kimse kalp masajı yapmadı. Hong Kong ve Vietnam'daki bazı şirketler Çin anakarasından gelecek müşterilere hizmet vermeyi durdururken, Fransa'da yerel bir gazetede atılan başlıkta Çin vatandaşları için "sarı alarm" durumuna geçilmesi gerektiği yazıldı.

Bunun yanında Kanada'nın Toronto şehrinde bir okulda aileler yönetimden Çin'den yeni gelen bir ailenin çocuklarını 17 gün boyunca diğer öğrencilerden uzak tutulmasını talep ederken, Güney Kore'de Çin vatandaşlarının ülkeye girişinin yasaklanması için binlerce kişi dilekçe yazarak ilgili devlet dairelerine gönderdi.

Öte yandan Çin'in 11 milyon nüfuslu Vuhan şehri ve Hubei eyaletinde giriş ve çıkış yasağı devam ederken, Çinli yetkililer başka eyaletlerde bulunan ve korona virüs taşıma riski bulunan insanları bile müşahade altında tutuyor. Enfekte hasta sayısı son olarak iki bin 102 olarak açıklanırken, hastalık riski taşıyanlarla birlikte bu rakam 11 bin 791 olarak açıklandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)