BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin dronu, Tayvan ordusu tarafından düşürüldü----

Çin dronu, Tayvan ordusu tarafından düşürüldü

Çin dronu, Tayvan ordusu tarafından düşürüldü
01 Eylül 2022 - 13:49 www.finansgundem.com

Kinmen çevresinde uçan sivil Çin dronu, Tayvan ordusu tarafından vurularak düşürüldü.

Kinmen Savunma Komutanlığı, öğle saatlerinde Şi Adası'nda konuşlu askerlerin, askeri bölge çevresinde uçan kimliği tanımlanamayan sivil dronu, "önce alev fişeğiyle uyardığı, ardından ateş açarak uzaklaştırmaya çalıştığı" bildirildi.

Tayvan ajansı CNA'nın aktardığına göre açıklamada, Çin ana karasından kontrol edildiği anlaşılan dronun, uyarılara karşın uçuşu sürdürmesi üzerine vurularak düşürüldüğü ifade edildi.

Tayvan ordusu dün açıklamıştı: Vurularak düşürülecek

Geçen hafta, bazı sivil dronların, Kinmen gibi Tayvan'ın kontrolündeki, Çin ana karasına yakın adalardaki askeri bölgeler ve nöbet mevzileri üzerinde uçarken çektiği görüntüler internette yayılmıştı. 

Tayvan ordusu, önceki gün, sivil dronların ihlallerine karşı 4 aşamalı bir karşılık prosedürü uygulanmasına karar verildiğini, "önce araçların fişekle uyarılacağını, daha sonra ihlalin güvenlik makamlarına bildirileceğini, ardından ateş açılarak uzaklaştırılacağı ve son olarak vurularak düşürüleceğini" açıklamıştı.

Açıklama, Tayvan lideri Tsai Ing-wen, dün Penghu Adası'ndaki askeri birliğe yaptığı ziyarette, "hava sahasına yönelik ihlallere karşı güçlü tedbirlerin alınması" talimatını vermesinin ardından gelmişti.

Ne olmuştu?

Kinmen Savunma Komutanlığı dün de Çin'den kontrol edilen iki dronun ateş açılarak uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Tayvan Savunma Bakanlığı, sivil dronların yarattığı artan tehdide karşı Çin ana karası yakınındaki Kinmen ve Lienchiang ada gruplarına dron hava savunma sistemi yerleştirileceğini duyurmuştu.

Çin-Tayvan gerilimde yeni risk

Dronların egemenlik ihtilafı içindeki tarafların kontrolünde tuttuğu bölgelerde uçması, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ay başında Ada'yı ziyareti sonrası tırmanan askeri gerilime yeni bir risk unsuru ekliyor.

Tayvan lideri Tsai, itidali bırakmayacaklarını, Çin'i provoke edecek adımlardan kaçınacaklarını, ama tehditlere karşı gerektiğinde güçlü karşı tedbirler alacaklarını belirtmişti.

Çinli Sözcü: Çin dronları Çin toprakları üzerinde uçuyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien de hafta başında Pekin'de düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soruya, "Çin dronları Çin toprakları üzerinde uçuyor, bunda şaşırılacak ne var?" demişti.

Tayvan'ı topraklarının parçası olarak gören Çin, Boğaz'ı ve çevresindeki adaları kendi egemenlik alanı kabul ediyor.

Tayvan: Çin'e ait 62 savaş uçağı ve 7 gemi Ada çevresinde görüldü

 

Çin'e ait 23 savaş uçağı ve 8 gemi Tayvan karasularına girdi

 

Tayvan Boğazı'nda gerilim tırmanıyor

 

Çin'e ait 12 savaş uçağı ve 5 gemi, Tayvan çevresinde görüldü

 

Çin, ABD ile Tayvan'ın ticaret görüşmelerine tepkili

 

Tayvan: Ada'nın etrafında 21 savaş uçağı ve 5 gemi görüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)