BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin dijital parayla ticareti başlatıyor----

Çin dijital parayla ticareti başlatıyor

Çin dijital parayla ticareti başlatıyor
12 Ekim 2020 - 09:50 www.finansgundem.com

Bütün dünyanın yakından takip ettiği bir konuda önceden adım atan Çin, Shenzhen halkına 1.47 milyon dolarlık dijital yuan dağıtacak

Dijital para konusundaki Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan Çin, farklı bölgelerde pilot uygulamalara başladı. Bu kapsamda ülkenin güneyinde gelişmekte olan Shenzhen kasabasında yeni para biriminin uygulanmasını teşvik etmek için 10 milyon yuan (yaklaşık 1.47 milyon dolar) değerinde dijital para ihraç edilecek.

Çin Halk Bankası ile iş birliği içinde yapılacak çalışmada her biri 200 yuan değerinde 50 bin 'kırmızı zarf' çekilişle dağıtılacak. 9 Ekim'den itibaren çekilişe katılımın başladığı Shenzhen'de kazananlar bugün açıklanacak ve telefonlarına indirecekleri bir programla dijital paralarını alışverişlerinde kullanacak.

Pilot uygulama hem Covid-19 nedeniyle kesintiye uğrayan iç talebi canlandırma hem de dijital paranın test edilmesini amaçlıyor. Çin Ticaret Bakanlığı, ağustos ayında Çin'in Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi, Yangtze Nehri Deltası, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi başta olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde dijital yuanı test edeceğini açıklamıştı.

2014 yılında dijital para birimi çalışmalarına başlayan Çin Halk Bankası, 2017'nin sonunda 'dijital para ve elektronik ödeme' konusunda Ar-Ge sürecini başlattı. Çin Merkez Bankası yöneticisi Yi Gang, mayıs ayında yaptığı bir röportajda, üst düzey tasarım, standart belirleme, DC / EP işlevlerinin Ar-Ge ve ortak testlerin temel olarak tamamlandığını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)