BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Devlet Başkanı kuraklık riskini dile getirdi----

Çin Devlet Başkanı kuraklık riskini dile getirdi

Çin Devlet Başkanı kuraklık riskini dile getirdi
18 Ağustos 2022 - 14:24 www.finansgundem.com

Çin Devlet Başkanı Jinping, kuraklığın ekonomiye etkilerini hafifletmek için yerel yetkililere seslendi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yerel yetkilileri elektrik arzını tehdit eden ve ekonomik büyümeye daha fazla risk ekleyen bazı illerdeki şiddetli kuraklığı hafifletmek için çalışmaya çağırdı.

Devlet yayıncısı CCTV tarafından hazırlanan bir rapora göre, Xi, kuzey Çin'deki Liaoning eyaletine bu hafta yaptığı gezi sırasında kuzey bölgelerdeki yerel yönetimlerin de sel izlemelerini hızlandırmaları gerektiğini bildirdi.

Yerel yetkililer Xi'ye, eyaletteki şiddetli yağışların mahsul üretimine ve bölge sakinlerinin mülküne zarar verdiğini iletti.

CCTV haberine göre, onları kamu güvenliğini sağlamaya ve etkilenenlerin normal yaşama ve üretime devam etmesine yardımcı olmaya çağırdı.

Güney Çin'deki sıcak dalgası, hidroelektrik üretimi rekor düzeydeki kuraklıktan etkilendiği için Sichuan eyaletindeki bazı fabrikaların üretimi durdurmasına neden oldu. Çin'in en büyük su yolu olan Yangtze Nehri'ndeki su seviyeleri yılın bu zamanı için en düşük seviyeye düştü.

Xi ayrıca, gezi sırasında Covid kontrollerini ve ekonomik kalkınmayı koordine etme taahhüdünü yineledi. Küreselleşmeye meydan okunmasına ve korumacılık ortaya çıkmasına rağmen Çin'in ekonomisini açmaya devam edeceğini aktardı.

Çin Devlet Başkanı: Halkın istekleri daha fazla dikkate alınmalı

 

Çin Devlet Başkanı'ndan liderlere çağrı

 

Çin Devlet Başkanı'ndan tarihi ziyaret

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)