BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: Demokrasi ABD'nin kitle imha silahı oldu----

Çin: Demokrasi ABD'nin kitle imha silahı oldu

Çin: Demokrasi ABD'nin kitle imha silahı oldu
11 Aralık 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

Pekin yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden tarafından aynı değerleri paylaşan ülkeleri bir araya getirmek için düzenlenen 'Demokrasi Zirvesi'nden sonra ABD demokrasisini 'kitle imha silahı' olarak nitelendirdi.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokrasi uzun zamandır ABD tarafından diğer ülkelere müdahale etmek için kullanılan bir kitle imha silahı haline geldi" dedi. Sözcü ayrıca, Washington'u 'yurt dışında renkli devrimler peşinde koşmakla' suçladı.

Çin, Rusya ve Macaristan gibi diğer ülkelerle birlikte iki gün süren sanal zirveye davet edilmezken, Pekin yönetimi ABD Başkanı Biden'ı Soğuk Savaş'tan miras kalan ideolojik bölünmeleri körüklemekle suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca zirvenin 'ideolojik önyargı hatları çizmek, demokrasiyi sömürmek ve bölünme ve çatışmayı kışkırtmak' için düzenlendiğini söyledi.

Çin yönetimi ayrıca, 'her türlü sahte demokrasiye direnme' sözü verdi.

ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen Demokrasi Zirvesi'nin kapanış konuşmasını yapan Biden, demokrasinin tüm dünyada tehdit altında olduğunu ve bununla ortak mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Demokrasi Zirvesi, Biden'ın yaptığı konuşma ile sona erdi. Biden, konuşmasında demokrasinin tüm dünyada tehdit altında olduğunu belirterek bununla ortak mücadele edilmesi gerektiğini ve iki gün süren zirvede birçok tarafı bir araya getirdiklerini söyledi.

Medya özgürlüğü, kadın ve kız çocuklarının statüsünün iyileştirilmesi ve insan haklarının güçlendirilmesinin şu anda demokrasilerin önceliği olması gerektiğine işaret eden Başkan Biden, "ABD, ülke içinde demokrasini güçlendirme ve tüm dünyada demokrasinin getirilerini kanıtlamak için küresel ortaklarıyla çalışma sözüne bağlıdır" dedi.
(Pekin/Şarku’l Avsat)

ABD, Kuzey Kore, Myanmar ve Çin’e yaptırım uygulama kararı aldı

ABD'li firmaya 51 milyon dolarlık ceza!

ABD borsaları enflasyonda yaşanan zirveye rağmen günü yükselişle kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)