BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Çin daha zorlu bir global ekonomik ortam ile karşı karşıya"----

"Çin daha zorlu bir global ekonomik ortam ile karşı karşıya"

Çin daha zorlu bir global ekonomik ortam ile karşı karşıya
29 Mart 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Başkan Yardımcısı Zhao Chenxin, Çin'in daha zorlu bir global ekonomik ortam ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Başkan Yardımcısı Zhao Chenxin, Çin'in büyümenin yavaşlaması ve ABD gibi ülkelerin enflasyonu kontrol altına almakta zorlanmalarına bağlı olarak daha zorlu bir global ekonomik ortam ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Boao Forumu'nda yaptığı konuşmada, küresel büyümenin ivmeden yoksun olduğunu ve aşağı yönlü baskıların artmakta olduğunu ifade eden Zhao, "ABD ve Avrupa'nın enflasyonu frenleyip frenleyemeyecekleri oldukça belirsiz" dedi.

Aynı oturumda konuşan Dünya Bankası eski baş ekonomisti Justin Lin de, Çin'in ABD bankacılık krizindeki risklerini hala sınırlı olduğunu, düşük dış borç ve sermaye kontrollerinin sınır ötesi akışları regüle etmekte olduğunu vurguladı.

Çin'in sağlam büyüme potansiyeli olduğunu belirten Lin, eğer bankacılık krizi kötüleşir ise bu potansiyelin dünya ekonomisi için bir istikrar kaynağı olacağını vurguladı.

FTX'in kurucusundan Çinli yetkililere rüşvet iddiası!

 

ABD'den Çin hamlesi : Gelişmekte olan ülke statüsünden çıkarılıyor

 

Çin ülkeleri kurtarmak için 240 milyar dolar harcadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)