BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin çevreci ABD anti çevreci oldu----

Çin çevreci ABD anti çevreci oldu

Çin çevreci ABD anti çevreci oldu
22 Mayıs 2017 - 13:03 www.finansgundem.com

Her ay düzenli yayınlanan KPMG ‘Petrol ve Gaz Raporu’nda küresel enerji piyasaları analiz edildi.

KPMG’nin her ay düzenli yayınlanan ‘Petrol ve Gaz Raporu’nda’ Çin’in şehirlerde yaşadığı hava kirliliği problemleri ve enerji güvenliğinde görülen sorunların ardından yenilenebilir enerjiye yöneldiği beliritildi. KPMG raporunda, Çin Halk Cumhuriyeti’ndekienerji verimliliği politikalarının asıl sebebi olarak, kömüre dayalı enerji politikalarının sürdürülebilir görünmemesi gösterildi. Raporda, “Çin’de şehirlerde hava kalitesinin düşmesi endişelere neden oldu. Buna enerji güvenliğine yönelik endişeler de eklenince yenilenebilir enerji çare olarak seçildi“ denildi. Bu kapsamda Çin’de 2020 yılına kadar toplam enerji üretiminin %15'inin yenilenebilir enerjiden karşılanmasının hedeflendiğine dikkat çekilen raporda “Çin, 2020 vizyonu kapsamında kömür tüketimini % 6 düşürerek toplam enerji tüketimi içindeki kömürün payını % 58 oranına geriletmeyi, böylece 2015’e göre yenilenebilir enerji üretimini 3 puan daha yükseltmeyi hedefliyor” görüşlerine yer verildi.

Kömür olmayınca büyüme hızı yavaşladı

Rapora göre, Çin'in 2017 Şubat ayı sanayi üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre % 6,3 artarken piyasa beklentilerinin % 6,2’yi aştığı görülüyor. Ancak Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keçiang'ın da ifade ettiği, 2017 yılı için geçen yıla göre % 0,2 düşen % 6,5'lik GSYİH artış beklentisi, ülke büyümesinde yavaşlama eğiliminin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Trump’dan çevre nedeniyle engellenen boru hatlarına izin

Raporda ayrıca enerji üretimine engel olarak görülen çevre faktörünün ABD’nin yeni Başkanı Trump tarafından nasıl engel olmaktan çıkarıldığına dikkat çekildi. Raporda, Obama döneminde çevresel faktörler nedeniyle iptal edilen boru hatlarının çevreyi mahvetme riskine rağmen yeniden hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi.

Raporda şu ifadeler yer verildi: “Trump yönetimi, boru hattı projelerinin önünü kesen engelleri ortadan kaldırmak için çok hızlı hareket ediyor. Yine de sektöre verdiği desteğe rağmen, izin sürecinde yaşanan zorluklar eyalet düzeyinde sürmeye devam edecek ve ticari korumacılık yanlısı kampanya vaatlerinin bazılarını yerine getirememesine neden olacak.”

Oahe Gölü’nün altından petrol hattı geçecek

Rapor şöyle devam etti; “Trump yönetimi, Barack Obama döneminde Amerikan Ordusu Mühendisler Birliği (USACE) tarafından alınan, Kuzey Dakota'daki Oahe Gölü’nün altından geçmesi planlanan boru hattını iptal eden kararı bozdu ve projenin tamamlanmasının önünü açtı. Keystone XL boru hattı için başkanın izin çıkarmış olmasına rağmen, Nebraska'da eyalet düzeyindeki sorunlar nedeniyle inşaatın zamanlaması ile ilgili hala belirsizlik hâkim. TransCanada kapsamındaki proje Şubat ayında Nebraska Kamu Hizmetleri Komisyonuna (PSC) tekrar getirildi. Teorik olarak bakıldığında yedi ay içinde komisyonun bir karar alması gerekiyor. Ancak bu sürenin beş ay daha uzatılması mümkün. En iyi durumda nihai karar 2017 yılı sonlarına doğru verilecek. Süreçte yaşanacak yasal sıkıntıların projeyi biraz daha öteleyebileceği beklense de, boru hattının 2019 yılında faaliyete geçebileceği düşünülüyor.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)