BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin büyüme hedefini açıkladı----

Çin büyüme hedefini açıkladı

Çin büyüme hedefini açıkladı
05 Mart 2014 - 07:08 www.finansgundem.com

Çin Ulusal Halk Kongresi başladı. Kongrede konuşan Çin Başbakanı Li Keqiang bu yılki büyüme hedefini yüzde 7,5 olarak açıkladı

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinin 2014 yılı resmi büyüme hedefi açıklandı. Çin'de başlayan Ulusal Halk Kongresi'nde konuşan Çin Başbakanı Li Keqiang, bu yılki büyüme hedeflerinin yüzde 7,5 olduğunu söyledi.

ENFLASYON HEDEFİ SABİT KALDI

Çin, bu yılki tüketici enflasyon hedefini yüzde 3,5'te tutarken 2014 bütçesinin ise 15,3 trilyon yuan (2,5 trilyon dolar) olmasını planlıyor. Bu çerçevede, Çin'in 2014'te GSYH'sinin yüzde 2,1'i kadar bütçe açığı vermesi bekleniyor.

'DEVAMLILIĞI ORTAYA KOYUYOR'

Danışmanlık firması Geoff Raby & Associates CEO'su Geoff Raby, "Çin'in son iki yılına bakılacak olursa açıklanan büyüme raporu uygulanan politikadaki devamlılığı ortaya koyuyor" dedi.

PMI HİZMET ENDEKSİ YÜKSELDİ

Çin'de açıklanan Şubat ayı HSBC PMI hizmet endeksi ise geçtiğimiz ay ülkede hizmet sektörünün hızlandığını gösterdi. Ocak'ta 50,7 ile 2,5 yılın en düşüğüne gerileyen endeks Şubat'ta 51 olarak açıklandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)