BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin beklenileni vermeyebilir----

Çin beklenileni vermeyebilir

Çin beklenileni vermeyebilir
06 Aralık 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

Çin'in büyük reform paketinin büyümeye yarım puanın bile altında ekleme yapacağı düşünülüyor

Analistler arasında yapılan son anketlerden biri, Çin'in 1990'lardan bu yanaki en geniş kapsamlı ekonomik reformlarının bu onyılda yıllık büyümeye yüzde 0.5'in altında ekleme yapacağını göstererek, ülkenin büyüme hedefinde kesinti yapma ihtimaline dikkat çekti.

Bloomberg Haber'in anketine katılan 19 ekonomistin 14'ü, geçtiğimiz ayki Komünist Parti zirvesinden çıkan politikaların GSYH'yi yüzde 0.5 ve altı oranda, görmezden gelinebilir oranda yükselteceğini düşünüyor. Ankete katılan 10 analist, Çin'in önümüzdeki 5 yılda yüzde 7'lerdeki büyümede taban seviyesini yakalayabilmesi için hükümetin en azından küçük bir miktar parasal, mali ve kredi teşviğine ihtiyaç duyacağını söylüyor.

Liderlerin, enerji gibi kaynak ve sermaye fiyatları konusunda piyasaya daha fazla söz hakkı tanımasının ardından, tahminler ve politika yapıcıların bu ayki toplantılarında 2004'ten bu yanaki en düşük büyüme hedefini gösterecekleri spekülasyonlarla iç içe geçiyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bir yandan artan borç riskleri ve hükümet destekli şirketlerin baskılarının üstesinden gelmeye çalışırken, diğer tarafta uzun vadeli büyümeyi sürdürmeye çalışıyor.

Sermaye ve kaynakların daha etkin kullanımı ve israfın azaltılmasıyla, reformların büyüme için aşamalı şekilde pozitif olacağını söyleyen Daiwa Capital Markets'ın ekonomistlerinden Kevin Lai, "Ancak bazı devlet kuruluşlarının, önceki tekel statülerini kaybederek, ödeyecekler ve 1-2 yıl boyunca borç tarafında da ciddi risk var" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)