BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin bazı ABD ürünlerine gümrük muafiyetini uzatacak----

Çin bazı ABD ürünlerine gümrük muafiyetini uzatacak

Çin bazı ABD ürünlerine gümrük muafiyetini uzatacak
25 Aralık 2020 - 16:45 www.finansgundem.com

Çin ABD'den ithal bazı ürünlere yönelik gümrük vergisi muafiyetlerini bir yıl uzatacağını açıkladı.

Çin Maliye Bakanlığı ABD'den ithal beyaz yağ ve gıdada kullanılabilen petrol mumu da dahil olmak üzere 6 ürüne yönelik gümrük vergisi muafiyetlerini bir yıl daha uzatacağını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında 26 Aralık'ta yürürlüğe girecek uzatmanın 25 Aralık 2021'e kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

ABD ve Çin'in birinci aşama ticaret anlaşmasına vardıklarını açıklamasından kısa bir süre sonra, Çin geçen yıl Aralık ayında ABD'den ithal 6 kimyasal ve petrol ürününe yönelik gümrük vergisi muafiyeti açıklamıştı.

ABD Başkanı Trump görev döneminin son döneminde Çin'e karşı adımlarını artırırken, yeni başkan Joe Biden da Çin'e yönelik ilk mesajında ticaret anlaşmasının ilk fazında yer alan tarifeleri hemen kaldırmayacağını belirtmişti.

Biden, New York Times'a yaptığı açıklamada ABD'deki yatırımlardan önce Çin ile bir ticaret anlaşması yapmayacağını da ekledi. Biden, "Yurtiçinde işçilerimize ve eğitime büyük yatırımlarımızı tamamlamadan kimseyle yeni ticaret anlaşmasına girmeyeceğim.” diye konuşmuştu.

Yeni başkan Biden, Çin ile yapılan mevcut ticaret anlaşmalarıyla ilgili olarak da tam bir gözden geçirme süreci istediğini ifade etmişti.

Biden, Çin ile yapılan ticaret anlaşmalarıyla ilgili olarak öncelikle Avrupa ve Asya'daki müttefikleriyle görüşmek istediğini, böylelikle ortak bir strateji geliştirebileceklerini söyledi. Biden açıklamasında "Başkanlığımın ilk haftalarında ülkeyi müttefiklerimizle aynı çizgiye getirme çabası temel önceliğim olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Koca: Çin aşısı pazar gecesi yola çıkıyor

 

Dünya Bankası'ndan Çin ekonomisi için politika desteği uyarısı

 

Çip üreten Çinli firmalara kötü haber

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)