BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Başbakanı Li'den IMF'ye 'büyüme hedefine ulaşacakları' mesajı----

Çin Başbakanı Li'den IMF'ye 'büyüme hedefine ulaşacakları' mesajı

Çin Başbakanı Li'den IMF'ye 'büyüme hedefine ulaşacakları' mesajı
29 Mart 2023 - 23:03 www.finansgundem.com

Çin Başbakanı Li Çiang, 2023 yılında ekonominin toparlanma ivmesi yakalayacağına ve yüzde 5'lik yıllık büyüme hedefine ulaşacaklarına inandıklarını belirtti

Çin Başbakanı Li Çiang, ülkenin güneyindeki Haynan Adası'nda düzenlenen Asya İçin Boao Forumu yıllık konferansına katılmak üzere Çin'e gelen Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüştü.

Görüşmede, Çin ekonomisinin yılbaşından bu yana toparlanma eğilimine girdiği, sağlam bir temelin ve geniş kalkınma potansiyelinin olduğunu vurgulayan Li, "Yıllık büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşacak kabiliyetimiz ve güvenimiz var." dedi.

Li, tüketimi ve yatırımları canlandırmaya çalışacaklarını, dışa açılma politikasına bağlı kalacaklarını ve finansal riskleri önlemek ve dağıtmak için gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Uluslararası toplumun tek taraflılığa ve korumacılığa karşı çıkarak küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin güvenliğini ve istikrarını koruması gerektiğine dikkati çeken Li, IMF ile küresel ekonomi yönetimini geliştirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva da Çin'in bu yıl küresel ekonomik büyümenin üçte birini tek başına sağlamasını beklediklerini belirterek, çok taraflılığa bağlılığını ve gelişmekte olan ülkelerin borç krizlerinin önlenmesine yönelik katkılarını takdir ettiklerini dile getirdi.

Çin hükümeti, mart ayında yapılan Ulusal Halk Kongresine bu yıl "yüzde 5 civarında" büyüme hedefi açıklamıştı.

Binance'in Çin ile gizemli ilişkisi

 

Çin 581 milyar dolarlık turizm geliri bekliyor

 

Çin’in Kuşak Yol ülkeleriyle ticareti 2 trilyon doları geçti

 

FTX'in kurucusundan Çinli yetkililere rüşvet iddiası!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)