BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin aşısında kritik sonuçlar: Can kaybında yüzde 97 etkili----

Çin aşısında kritik sonuçlar: Can kaybında yüzde 97 etkili

Çin aşısında kritik sonuçlar: Can kaybında yüzde 97 etkili
29 Mayıs 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Uruguay Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin menşeli CoronaVac aşısının virüse karşı etkinliğinin yüzde 57 olduğu, Kovid-19'a bağlı ölümleri yüzde 97 oranında engellendiği belirtildi.

Uruguay'da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, Kovid-19 aşılarında her iki dozu da yaptıran 862 bin kişinin verileri incelendi. CoronaVac ile Pfizer/BioNTech'in uygulandığı ülkede 712 bin kişinin CoronaVac, 150 bin kişinin ise Pfizer/BioNTech aşısını olduğu belirtildi.

Türkiye'de de kullanılan Çin menşeli CoronaVac aşısının ikinci dozundan sonra korona virüsüne karşı yüzde 57 oranında koruma sağladığı ve Kovid-19'a bağlı ölümleri yüzde 97 oranında engellendiği kaydedildi. Bakanlık, aşının yoğun bakım riskini yüzde 85 oranında önlediğini aktardı.

Pfizer/BioNTech'in Kovid-19'a karşı yüzde 75, yoğun bakım tedavisi görmeyi önlemede yüzde 99 ve korona virüsü kaynaklı ölümü engellemede yüzde 80 etkili olduğu tespit edildi.

Kitlesel aşılama programına 1 Mart'ta başlayan Uruguay'da, aşılanların yüzde 80'inde CoronaVac kullanıldı. Pfizer/BioNTech aşısının kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve sağlık çalışanları için ayrıldığı aktarıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech aşısı Kovid-19'a karşı yüksek risk taşıyan kişilerde kullanıldığı için verilerin 'doğrudan karşılaştırılabilir olmadığı' belirtildi.

Bakan Koca'dan sağlık müdürlerine "kolları sıvayın" talimatı

Almanya'da hızlı test vurgunu

İngiliz ve Hint varyantının karışımı yeni varyant tespit edildi

1 Haziran'da maske zorunluluğu kaldırılabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)