BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin aşısı hakkında bilinmeyenler----

Çin aşısı hakkında bilinmeyenler

Çin aşısı hakkında bilinmeyenler
05 Aralık 2020 - 18:46 www.finansgundem.com

Cüneyt Özdemir Çin aşısı ile ilgili detayları masaya yatırdı. Çin aşısı hakkında neler biliniyor?

CNN'de 5N1K  programında Cüneyt Özdemir'e konuşan gazeteci Emre Demir açıklamalarda bulundu. Brezilya'da da aynı aşının uygulanacağını söyleyen Demir, Çin aşısının cazip bir aşı olduğunu dile getirdi.

Pekin'de yaşayan Emre Demir yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye'ye aşı sağlayacak Sinovac şirketi Pekin merkezli bir şirket. Şirket hepatit a ve b infulanza aşısı, su çiçeği, kabakulak aşıları yapmış olduğunu görüyoruz. Bir ve ikinci denemeler için bazı bilgiler verecek olursam iki grup üzerinde denendi. Henüz bir etkinlik kapasitesi açıklanmadı şu ana kadar Çin aşıları etkinlik açıklaması yapmadı. Analizlerin sürdüğü belirtiliyor. Eski bir yöntemle geliştirilmiş bir aşı. Vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor. Brezilya'ya da bu aşı sağlanacak.

Önemli avantajları olduğu belirtiliyor. Buzdolabında bile muhafaza edilecek özellikte olduğu belirtiliyor.

Çin'de aşılama başladı mı?

Çin genelinde genel bir aşılama söz konusu değil. Bunun dışında aşılama yapılırken yüksek riskli gruplara yöneliyorlar. İki şirket aşının ticari kullanımı için onay bekliyor. Çin, Brezilya'ya 46 milyon doz aşı sağlayacak. Meksika'ya 35 milyon doz aşı sağlayacaklarını biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde önemli bir gezi vardı. Çin başbakan yardımcısı Pekin'de iki ilaç firmasını denetleyen ajansı ziyaret etti. Ziyaret ettiği şirketlerden birinde Sinovac şirketi de vardı.

Acil program kapsamında yüksek riskli grupların aşılanması gerektiğini söyledi.

Çin'den tepki

CNN'de çıkan resmi bir karşılık olmadı henüz. Fakat Çin'de medyanın CNN'in bu haberine karşılık olarak kabul edilebilecek yayınlar yaptığına şahit olduk. CNN'in açıkladığı belgelerin hiçbirinin gizli olmadığı hatırlatıldı.

Korona virüste kadınlar neden daha başarılı?

 

Şükran Günü, ABD'de vaka sayılarını uçurdu!

 

Rusya'da toplu aşılama başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)