BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, ABD'yi, İran'a baskıyı durdurmaya çağırdı----

Çin, ABD'yi, İran'a baskıyı durdurmaya çağırdı

Çin, ABD'yi, İran'a baskıyı durdurmaya çağırdı
17 Temmuz 2019 - 11:58 www.finansgundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı Amerika Birleşik Devletleri’ne İran üzerinde baskı yapma yanlışını durdurma ve İran nükleer sorununu siyasal ve diplomatik yollarla çözmeye çalışma konusunda çalışma çağrısında bulundu.

İran nükleer anlaşması olarak bilinen Joint Comprehensive Plan of Action’nın - JCPOA (Ortak Kapsamlı Eylem Planı) sürdürülmesi, pazartesi günü Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısında ele alınan önemli bir konu başlığıydı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, JCPOA’nın alternatif planı olmaksızın yaşayabilir olduğunu belirtti ve AB’nin bu planın İran’ın tam tamına uyularak uygulaması kaydıyla mevcut anlaşmanın korumasını talep etti.

Bu görüşlere yorum getirmesi istenen Çinli Dışişleri Sözcüsü Geng Shuang basın konferansında, mevcut gerilimlerin kaynağı olan Birleşik Devletler’in uluslararası topluluğun çoğunluğunun ortak endişelerini dikkate alması, İran üzerinde azami baskı uygulama yanlışından vazgeçmesi, mevcut anlaşmanın uygulanmasını engellemekten kaçınması ve İran nükleer sorununa ilişkin siyasal ve diplomatik bir çözümün koşullarını yaratması gerektiğini vurguladı.

Brüksel toplantısının AB'nin pozisyonuna ilişkin net sinyaller verdiğini belirten Geng, JCPOA’nın tastamam ve etkili uygulamasının İran nükleer sorununu çözümlemenin ve gerilimleri azaltmanın tek pratik ve gerçek yolu olduğunu yineledi.

Sözcü, İran’ın anlaşmaya uyma konusundaki problemlerin ise JCPOA Ortak Komisyonu mekanizması aracılığıyla çözülmesi gerektiğini söyledi ve JCPOA tarafından öngörülmüş "hak-zorunluluk" arası dengenin güvenceye alınmasının, anlaşmanın sürdürülebilmesi için yaşamsal olduğunu da ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)