BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, ABD'yi geçerek dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olacak----

Çin, ABD'yi geçerek dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olacak

Çin, ABD'yi geçerek dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olacak
06 Kasım 2019 - 09:34 www.finansgundem.com

5 Kasım'da kapılarını açan ve 5 kıtadan 150 ülkenin 3 bin şirketle katıldığı 2. Çin Uluslararası Ticaret Fuarı (CIIE), yakın zamanda dünya ticaret dengesinin değişeceğinin sinyallerini veriyor

Şu anda ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ithalatçısı olan Çin, hem mal hem de hizmet ithalatı açısından küresel toplamın yüzde 10'unu oluşturuyor. Çin'in ithalatını artacağının en büyük işaretlerinden biri olarak; 2019 yılının ilk üç çeyreğinde, hanelerin kişi başına tüketiminin bir önceki yıla göre yüzde 8,3 artarak 15 bin 464 yuana (2 bin 185 dolar) ulaşması gösteriliyor. Çin'de 1.3 milyardan fazla insan olduğu için, en küçük rakam bile 1.3 milyar ile çarpıldığında, çok önemli bir güç ortaya çıkıyor.

ABD'nin artışları yüzde 0.2 düzeyinde kaldı

Öte yandan, ocak-eylül döneminde, Çin'in perakende satışları 29,7 trilyon yuana (4.24 trilyon dolar) ulaştı. Hem hanelerin kişi başı harcama artışı hem de perakende sektöründeki artışlar, Çin'in bir süredir yatırım liderliğindeki modelden tüketime dayanan modele geçiş yapma amacının gerçekleştiğini gösteriyor.

Çin'deki artışlara karşın ABD'de tüketici harcaması eylül ayında yalnızca yüzde 0,2 arttı. Büyüyen orta sınıfın satın alma gücü sayesinde, Çin'in kısa zamanda dünyanın en büyük tüketici pazarı olarak ABD'yi geçeceği tahminleri yapılıyor. Hatta New York merkezli araştırma şirketi eMarketer tarafından yapılan iyimser bir tahmin, bunun bu yıl gerçekleşebileceği yönünde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)