BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ABD'ye karşı misillemeye geçti----

Çin ABD'ye karşı misillemeye geçti

Çin ABD'ye karşı misillemeye geçti
10 Temmuz 2020 - 14:09 www.finansgundem.com

ABD’nin, Çin’in Sincan Uygur Özerk bölgesindeki Müslüman Uygur azınlığa karşı insan hakları ihlaliyle suçlanan üst düzey Çinli yetkililere yaptırım uygulama kararının ardından, Çin ABD’ye karşı benzer adımlar atılacağını açıkladı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Legian, Çin’in, ABD’de Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile ilgili meseleyi kötü bir şekilde ele alan birey ve kurumlara karşı benzer adımlar atmaya karar verdiğini açıkladı.

ABD, Uygurlara yönelik ‘korkunç’ ihlalleri durdurmak için ilk adımı atarak, üst düzey Çinli yetkililere yaptırım uygulama kararı alındığını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslüman Uygur azınlıklığa uygulanan baskıdan sorumlu bazı üst düzey Çinli yetkililere ABD’ye giriş yasağı getirdiklerini ve ABD’de olabilecek tüm mal varlıklarının dondurulduğu bildirmişti.

ABD’nin yaptırımlarının hedeflerinden biri, Pekin’in azınlıklara yönelik sıkı politikalarının mimarı olan Çin Komünist Partisi Şincan temsilcisi Chen Quanguo da yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)