BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: ABD’nin nükleer cephaneliği bizden 20 kat büyük----

Çin: ABD’nin nükleer cephaneliği bizden 20 kat büyük

Çin: ABD’nin nükleer cephaneliği bizden 20 kat büyük
08 Temmuz 2020 - 18:48 www.finansgundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın Silah Kontrol Dairesi Müdürü Fu Cong, ABD’nin nükleer cephaneliğinin Çin’in nükleer cephaneliğinden 20 kat büyük olduğunu belirtti

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın Silah Kontrol Dairesi Müdürü Fu Cong, bugünkü basın toplantısında, “Bir rakam vermek istiyorum. ABD’nin nükleer cephaneliği yaklaşık 5800-6000 başlık. Bu, Çin’in nükleer cephaneliğine göre 20 kat daha fazla. Bu, bilinen uluslararası analiz kurumlarının verdiği veriler. ABD bunu çok iyi biliyor” dedi.

ABD’nin bu arayı daha da açma niyetinde olduğunu dile getiren Çinli diplomat, Washington’un nükleer cephaneliği genişletme yönünde önümüzdeki 10 yılda 500 milyar, önümüzdeki 30 yılda da 1.2 trilyon dolar harcamayı planladığını belirterek, “Çin’den üçlü silah kontrolü görüşmelerine katılmayı talep etmek, askeri üstünlük elde etmek yönünde ellerini çözmek için bahaneden başka bir şey değil” ifadesini kullandı.

Çin’in bu görüşmeleri reddetmesinin uluslararası nükleer silahsızlandırma sürecinden çıktığı anlamına gelmediği vurgulandı.

Daha önce Fu, ABD’nin nükleer cephaneliği azaltarak Çin’in sahip olduğu düzeye getirmesi durumunda üçlü görüşmeye katılacaklarını dile getirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)