BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, ABD’den alımları yavaşlattı----

Çin, ABD’den alımları yavaşlattı

Çin, ABD’den alımları yavaşlattı
23 Kasım 2021 - 15:14 www.finansgundem.com

Çin, ABD ile yapılan ticaret anlaşmasındaki hedeflere bağlı kalmayarak ABD’den alımlarını yavaşlattı

Çin, Biden hükümetinin anlaşmaya bağlı kalma çağrılarına rağmen ABD’den ticaret anlaşmasında yer alan her türlü ürün alımlarını yavaşlattı.

Bloomberg’in Çin verilerinden derlediği rakamlara göre; Çin Ekim ayında ABD’den 9.5 milyar dolar değerinde tarım, imalat ve enerji ürünü satın aldı. Böylece iki ülke arasında ticaret anlaşmasının imzalandığı Ocak 2020’den bu yana Çin’in toplam alımları 210.4 milyar dolara ulaştı.

Geçen ayki rakam bir yılın en düşük alımları oldu. Bu rakamlarla birlikte 378.4 milyar dolar olan iki yıllık ticaret hedefinin yalnızca yüzde 56’sına ulaşıldı.

ABD hükümet yetkilileri son dönemde Çin’e anlaşmaya bağlı kalma çağrılarını artırdı. ABD’nin Pekin’e karşı nasıl bir adımla yanıt vereceği ise henüz bilinmiyor.

Ticaret hedefleri yıl sonunda bitiyor ancak anlaşmada ‘her iki tarafın alımlarını 2022’den 2025’e kadar artarak devam ettirmesinin beklendiğine’ dair bir cümle de mevcut. ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai bu ay başında Çin’in iyi bir performans sergilemediğini ve atılacak adımları değerlendirdiklerini belirtti.

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping arasında gerçekleşen görüşmede ticaret konusunda net bir ilerleme sağlanmamıştı.

Çin, ABD'yi işaret etti! Virüsün kaynağı...

 

Çin, ABD'nin 34 şirketlik kara listesine karşı tedbir alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)