BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ABD ile ticaret hedefine ulaşamadı----

Çin ABD ile ticaret hedefine ulaşamadı

Çin ABD ile ticaret hedefine ulaşamadı
24 Ocak 2022 - 14:00 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında 2020'de imzalanan ticaret anlaşması sonrası Çin belirlenen hedeflere ulaşamadı. Bu durum Çin’le olan ekonomik sorunları çözemeyen Biden hükümeti için baskıya neden olabilir.

Ocak 2020’de imzalanan ticaret anlaşmasından bu yana Çin ABD’den tarım, imalat, enerji alanında yaklaşık 237 milyar dolarlık alım yaptı.

Bloomberg'de yer alan habere göre, 2019 yılına kıyasla Çin’in alımları artsa da hedeflerin çok altında kaldı. Çin pandemi nedeniyle hedeflerin altında kaldıklarını belirtti. Öte yandan Amerikalıların pandemi döneminde Çin’den ev elektroniği ve bisiklet gibi ürünlere olan iştahı arttı, Çin’de ihracat da rekor yüksek seviyelere çıktı.

Her ne kadar anlaşmada Çin’in daha fazla alım yapacağı belirtilse de yakın vadede hükümetin nasıl bir aksiyon alacaklarına dair belirsizlikler hakim.

Çin küresel ekonominin toparlanması ve enflasyon kaynaklı baskıları azaltmak için ek gümrük tarifelerinin kaldırılmasını talep ederken, ABD Başkanı Biden tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, anlaşmayı yenilemek için müzakerede bulunmadıkları belirtildi.

Çin’in dijital ekonomisinin GSYİH’daki payı yüzde 7.8’e çıktı

 

“Çin ekonomisinin faiz indiriminden daha fazlasına ihtiyacı var”

 

Çin- ABD hattı gerildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)