BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: ABD bize dair stratejik algılamasını düzeltmelidir----

Çin: ABD bize dair stratejik algılamasını düzeltmelidir

Çin: ABD bize dair stratejik algılamasını düzeltmelidir
14 Haziran 2022 - 13:44 www.finansgundem.com

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Cieçı ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan görüştü. Görüşmede, bölgesel ve küresel güvenlik konuları ele alındı.

Çin'den ABD'ye çağrı: Stratejik algını düzelt

Çin ajansı Şinhua'nın haberine göre görüşmede Çin, "ABD’nin Çin’e karşı stratejik algısını düzeltmesi gerektiği", "ikili ilişkileri rekabet ile tanımlamaya karşı oldukları" mesajını verdi.

Dördüncü kez bir araya gelen iki üst düzey yetkili 4,5 saatlik görüşmede, Tayvan Boğazı'ndaki askeri hareketler, Çin'in Kuzey Kore'ye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarına vetosu ve Ukrayna Savaşı konusunda görüş alışverişi yaptı.

Görüşmenin son dönemde iki büyük güç arasındaki rekabetin arttığı ve Washington yönetiminin bölgedeki diplomatik hamlelerinin yoğunlaştığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

'ABD, Çin'i her yönden bastırmaya yönelik girişimlerinde ısrar ediyor'

ABD Başkanı Joe Biden mayısta Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) liderlerini ülkesinde ağırlamış, Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret etmiş ve Çin'in bölgedeki ekonomik etkisini dengelemeyi amaçlayan Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi (IPEF) önerisini duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Antony Blinken 26 Mayıs'ta ve Savunma Bakanı Llyod Austin de 11 Haziran'da Washington'ın Hint-Pasifik stratejisinin ana hatlarını ortaya koyan konuşmalar yapmıştı.

Yang, Sullivan ile görüşmesinde, ABD'nin söz konusu girişimlerinde öne çıkardığı "Çin ile stratejik rekabet" anlayışına karşı olduklarını vurgulayarak, "ABD tarafı bir süredir Çin'i her yönden çevrelemeye ve bastırmaya yönelik girişimlerinde ısrar ediyor. Bu yaklaşım sorunları çözmediği gibi Çin-ABD ilişkilerini zor duruma sokuyor. Bu ne iki tarafın ne de diğer ülkelerin çıkarına" dedi.

'Stratejik algılamanızı düzeltin' uyarısı

İlişkilerin karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan iş birliği ilkeleri üzerine kurulması gerektiğini söyleyen Yang, "ABD tarafı Çin'e dair stratejik algılamasını düzeltmelidir. Çin, ikili ilişkilerin rekabet ile tanımlanmasına kesinlikle karşı" ifadelerini kullandı.

Austin: Çin'in Tayvan Boğazı'ndaki tehditleri arttı

ABD'de, Çin mallarına uygulanan tarifelerde değişiklik yolda

ABD Savunma Bakanı Austin: Çin politikamız çok net

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)