BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, 5 yılda ulaştırmaya 1.2 trilyon dolarlık yatırım yaptı----

Çin, 5 yılda ulaştırmaya 1.2 trilyon dolarlık yatırım yaptı

Çin, 5 yılda ulaştırmaya 1.2 trilyon dolarlık yatırım yaptı
22 Aralık 2021 - 10:48 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, Çin’de 13. Beş Yıllık Plan döneminde (2016-2020) ulaştırma sektörüne 7 trilyon 500 milyar yuanlık yatırım yaparak, ilgili sektörün sabit varlık yatırım değerini 16 trilyon yuana çıkardı.

Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi’nin bugünkü oturumu sırasında hükümetin ulaştırmaya yönelik fonlarının tahsisine ve kullanımına dair bir faaliyet raporu sunan Maliye Bakan Yardımcısı Yu Weiping, söz konusu beş yıl içinde ulaştırma sektörüne yapılan yatırım miktarlarını açıkladı. Buna göre, otoyollara 5 trilyon 690 milyar yuan; demiryollarına 1 trilyon 160 milyar yuan; sivil havacılığa 390 milyar yuan; deniz nakliyatına 230 milyar yuanlık yatırım yapıldı.

Hükümetin ulaştırmaya yönelttiği yatırımlar, yoksulluğun azaltılmasına dönük çabaların desteklenmesine yardımcı olduğu gibi, bölgesel ulaştırmada eşgüdümün geliştirilmesine ve Kovid-19 salgınıyla mücadelenin etkinlikle yürütülmesine de katkıda bulundu.

Öte yandan, ulaştırmanın finansal getiri mekanizmasını destekleme, ulaştırma alanında bütçe harcamalarının içeriğini optimal duruma getirme, kamu yatırımlarının öncü rolünü daha iyi kullanma ve ulaştırma sektöründe kamu fonlarının etkililiğini artırma doğrultusunda daha çok çaba harcanması çağrısında bulunuldu.

Çinli araştırmacılar, yakın kızılötesi ışığı elektriğe dönüştürürken görünür ışığın girmesine izin v

 

Çin: Tayvan nihayetinde eve dönecek bir gezgin

 

Çin'de dini faaliyetlere kısıtlama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)