BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Çin 2025’e kadar Tayvan Boğazı’nı kapatabilir'----

'Çin 2025’e kadar Tayvan Boğazı’nı kapatabilir'

'Çin 2025’e kadar Tayvan Boğazı’nı kapatabilir'
06 Ekim 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

Pekin yönetiminin ana kara toprakları ile ihtilaflı Tayvan Adası'nın arasındaki Tayvan Boğazı’nı tamamen kontrol altına alabilecek askeri kapasiteye 2025'e kadar ulaşabileceği düşünülüyor. Çin ordusunun saldırı için hazırlık yaptığı uyarısı yapıldı.

Japon haber ajansı Kyodo’nun haberine göre, Tayvan Savunma Bakanlığı, yasama organına sunduğu raporda, Çin’in son yıllarda uçak gemisi, muhrip gemi ve denizaltı üretimine hız verdiğine ve amfibi saldırı gemilerini ayrı bir donanma birimi haline getirdiğine dikkat çekti.

Raporda, Pekin’in 2025’e kadar Tayvan Boğazı’nı Taipei'nin deniz ve hava operasyonlarını bloke edecek şekilde kapatabileceği uyarısı yer aldı.

Çin ordusunun Tayvan’a saldırı için hazırlık yaptığına ayrıca doğrudan saldırı içermeyen "gri bölge" operasyonlarını da artırdığına işaret edilen raporda, Tayvan’ın Hava Savunma Tanımlama Sahası ilan ettiği bölgeye geçen yıl 380, bu yıl ise 600 savaş uçağının girdiği açıklandı.

Çin'de eski polisten Uygur Türkü itirafı

 

Çin devlet medyası 'savaş uyarısı' dedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)