BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin 190 milyar dolarlık vergi indirimine gidiyor----

Çin 190 milyar dolarlık vergi indirimine gidiyor

Çin 190 milyar dolarlık vergi indirimine gidiyor
15 Ocak 2019 - 13:05 www.finansgundem.com

Çin Maliye Bakan Yardımcısı Xu Hongcai, "yabancı yatırımcıyı çekmek ve verim artırmak" amacıyla 190 milyar dolarlık vergi indirimine gidileceğini duyurdu

Çin Maliye Bakan Yardımcısı Xu Hongcai, yaptığı açıklamada teşvik paketinin yerel yönetimlere kamu projeleri için daha fazla fonlama oluşturabilmesi ve küçük şirketler üzerindeki vergi yükünü azaltarak istihdamı kolaylaştırmayı amaçladığını söyledi.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Lian Weiliang, Çin pazarını, vergi indirimleri ve enerji verimini artırarak daha fazla yabancı yatırımcıya açmak istediklerini söyledi.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Zhu Hexin, 2018'de 2.64 trilyon yuandan 16.17 trilyon yuana çıkan yeni kredi büyümesinin bir önceki yıla göre üç kat daha yüksek olduğunu söyledi. Çin'de teşvik kredilerinin, 2017 yılındaki yüzde 12.7'lik büyüme sonrasında, 2018 yılında yüzde 13.5 büyüdüğünü belirten Hexin, para politikasında esnekliği sürdürürken kuru sabit tutacaklarının altını çizdi.

Hexin, geniş para arzı olduğunu ve sosyal önlemlerin ekonomik büyümeyi takip etmesi gerektiğini belirtti ve Çin Merkez Bankası'nın, borç vermeyen bankalardaki isteksizlik ve korku ile başa çıkacağına söz verdi.

Çin'de görülen ekonomik genişlemedeki yavaşlama, ithalattaki düşüş, hisse senedindeki karışıklık ve ABD ile olan ticaret fazlası etkisiyle oluşmuş durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • duran15 Ocak 2019 13:47

    Evet sonunda çin iç tüketimine desteğe başladı zira dünya onları üretimini talep etmiyor eskisi gibi...artık dünya da çin e birşeyler satmalı...