BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇiller'in tayyörü çıkarıldı----

Çiller'in tayyörü çıkarıldı

Çiller'in tayyörü çıkarıldı
27 Eylül 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Enflasyon sepeti çocuk teşvikine göre güncellendi. Okul kıyafetleri çıkarken, bebek arabası ve koltuğu listeye dahil oldu

Ekonomi yönetimi, enflasyon sepetini çocuk teşvik paketi kapsamında güncelledi. Bu yıl 437 madde ve bin 83 alt çeşidin yer aldığı sepetten, okullarda kıyafet zorunluluğunun kalkmasının ardından okul giysileri çıkarıldı. Sabah'ın haberine göre, listeye bunun yerine, bebek, arabası ve otomobillerde kullanılan bebek koltuğu girdi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, enflasyonun belirli bir zümre ya da sadece maaşlı çalışan kesime ait olmadığını vurguladı. Enflasyon sepetindeki 5 yıllık değişim Meclis gündemine taşındı. Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) sepetindeki mal ve hizmetlerin ağırlıklarının sürekli yapılan hane halkı bütçe anketleriyle belirlendiğini anlatan Bakan Yılmaz, "Ankette hangi mal ve hizmetin satın alındığı ve ne kadar harcama yapıldığı soruluyor. Yapılan harcamaya göre sepette kapsanacak ürünlerin ağırlıkları hesaplanıyor" dedi. Bakan Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, TÜFE ana grup ağırlıklarında yüzde 24.09 ile gıda ve alkolsüz içecekler yer alıyor. Onu yüzde 17.99'la ulaştırma, yüzde 16.68'le konut, su elektrik, gaz ve diğer yakıtlar başta olmak üzere 12 başlık izliyor.
ÇİLLER'İN TAYYÖRÜ ÇIKTI
Bu yıl TÜFE sepetinde sürpriz değişiklikler de var. Sepete, kivi, badem içi, tahin, kadın ceketi de girdi. Öte yandan bir dönem eski Başbakan Tansu Çiller'le ünlenen kadın tayyör takımı listeden çıktı. Yeni sepette enflasyonu ağırlık olarak ekmek, kira, sebze, otomobil, elektrik, benzin, cep telefonu faturası gibi kalemler belirliyor.
TÜİK'TEN MİLYAR DOLARLIK ANKET
Türkiye İstatistik Kurumu, havaalanlarında anket çalışması yapıyor. 24 sorudan oluşan anketten elde edilecek verilerle yabancı turist ve gurbetçi vatandaşın Türkiye'ye ne kadar döviz bıraktığı hesaplanacak. Çalışmayla revize edilecek turizm gelirinde birkaç milyar dolarlık artış bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)