BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak----

Çikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak

Çikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak
15 Temmuz 2021 - 08:59 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı ile TGDF iş birliğinde hazırlanan “Şeker Azaltma Rehberi” ile çikolata, şeker, gofret ve alkolsüz içeceklerde şeker kullanımı 2025’e kadar yüzde 10 azaltılacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’nun (TGDF) 2020’de imzaladığı “Şeker Azaltma İş Birliği Protokolü” kapsamında hazırlanan “Türkiye Şeker Tüketimini/Kullanımını Azaltma Rehberi” çevrim içi düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Gıda üreticisi firmaların şeker tüketiminin azaltılması için gönüllü taahhütte bulunduğu ve iş birliği içerisinde hazırlanan “Türkiye Şeker Tüketimini/Kullanımını Azaltma Rehberi” kapsamında 2025’e kadar tedrici olarak yüzde 10 şekeri azaltılacak gıdalar şöyle: “Çikolata ve şekerler, gofretler, enerji barları, tatlı soslar ve tatlılar (kakao ve Çikolata Ürünleri Tebliği kapsamında tanımlanan ürünler, şekersiz tatlılar ve sakız hariç tüm şekerleme ürünleri, çikolatalı ve kakaolu tüm sürülebilir ürün çeşitleri, diğer tatlı sandviç sosları, fındık- fıstık-badem vb. ezmeleri). Hafif fırıncılık ürünleri (tahıllı barlar dahil olmak üzere tüm tatlı bisküvi çeşitleri, glutensiz bisküviler, kruvasan, kurabiye, pandispanya, waffle ürünleri, meyveli paylar ve tatlı çörekler, kek karışımları, pastanecilik ürünleri). Alkolsüz içecekler. Dondurma, dondurulmuş yoğurt, buzlu şekerlemeler ve sorbelerin içerisinde olduğu yenilebilir buzlar. Kahvaltılık gevrekler, Çeşnili fermente süt ürünleri.”

Kahve ve çikolata tüketen herkes yılda 4 ağacın yok olmasına neden oluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)