BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiğ köftecideki saldırıda “çiğ köfte dürüm” silah sayıldı----

Çiğ köftecideki saldırıda “çiğ köfte dürüm” silah sayıldı

Çiğ köftecideki saldırıda “çiğ köfte dürüm” silah sayıldı
25 Mart 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

Afyonkarahisar’da, sipariş ettiği çiğ köftenin “acılı” olduğu gerekçesiyle çalışana çiğ köfte dürüm fırlatarak darp eden saldırgan hakkında “silahla yaralama” davası açıldı. İddianamede, çiğ köfte dürüm silah olarak sayıldı.

Afyonkarahisar'da 23 Şubat'ta bir çiğ köftecide sipariş ettiği çiğ köftenin "acılı" olduğunu iddia ederek iş yeri çalışanını darp eden saldırganın görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı.

Emniyetteki ifadesinde konuyu doğrulayan saldırgan, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı ancak itiraz üzerine tekrar gözaltına alınarak tutuklandı.

1 Mart'ta ise, aynı iş yerine ikinci saldırı gerçekleşti. Bu saldırıyla ilgili de saldırganla ilgisi olan ve gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

“Silahla kasten yaralama” suçundan 2 yıla kadar hapsi istendi

Saldırgan hakkında “silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret” suçlamalarından 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, saldırganın çiğ köftenin acılı olması nedeniyle çalışanla tartıştığı ve bir anlık öfke sonucu elindeki çiğ köfte dürümü çalışana fırlatarak darp ettiği ifadesine de yer verildi.

Çiğ köfte dürüm, "yaralamaya elverişli silah" sayıldı

İddianamede, elindeki dürümü “zarar verme kastıyla” çalışanın yüzüne fırlattığı ve çalışana karşı “kasten yaralama” suçunu işlediği aktarıldı ve çiğ köfte dürüm “silah” olarak kabul edildi:

“Çiğ köfte dürümünün ebadı, sertliği ve atılan mesafenin yakınlığı ile müştekinin yüzüne isabet etmesi, sonrasında şüphelinin öfkesine hakim olamayarak tekme ve tokatla eylemine devam etmesi nedeniyle kastının yoğunluğu göz önüne alındığında, yüze fırlatılan çiğ köfte dürümünün saldırıda kullanılmaya ve yaralamaya elverişli silahtan sayılması gerekmektedir.”

 Cezaya indirim uygulanmaması istendi

Sanığın yargılama aşamasında “takdiri indirim” almaması gerektiği yönünde görüş sunuldu.

Buna neden olarak ise aynı olay yerine ikinci saldırının yapılması, sanığın ifade vermeye gitmeyeceğini beyan etmesi, soruşturma makamlarında kurtulmak için kaçma girişiminde bulunması ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gösterildi.

Kişisel verileri ihlal eden hukuk bürosu sahibine ceza

 

Maketten konut satan şirketlere ceza yağdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)