BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiftçiye borç yapılandırması geliyor----

Çiftçiye borç yapılandırması geliyor

Çiftçiye borç yapılandırması geliyor
03 Mart 2021 - 08:14 www.finansgundem.com

Gelecek hafta açıklanması beklenen ekonomik reform paketinde çiftçiyi yakından ilgilendiren bir düzenlemede yer alıyor. Tarım kredi kooperatifleri üzerinden çiftçilerin kullandıkları kredilerin yapılandırılması öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüğünde uzun süredir üzerinde çalışılan makroekonomik istikrar ve yapısal politikaları içeren ekonomik reform paketine ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi istikrar ve güven temelinde büyütme kararlılığını bir kez daha ortaya koyacaklarını söyleyerek gündeme getirdiği paketin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

TARIMSAL KREDİLERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

İş dünyasının da yakından takip ettiği ekonomik reform paketinde değişiklik olmaması halinde yer alan düzenlemelerden biri ise binlerce çiftçiyi yakından ilgilendiriyor. Düzenlemeye göre Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından üreticilere kullandırılan ve sorunlu hale gelen tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması hedefleniyor.

Olası yapılandırma kapsamında tarımsal krediler belli şartlar altında taksitlere bölünürken, kooperatif ve ortaklar hakkında başlatılan kanuni takibatlar ise durduruluyor. Borç nedeniyle menkul ya da gayrimenkullerin icra yoluyla satışı da durdurulurken, kooperatif veya ortaklarının hesaplarına bankalar tarafından konulan blokeler de yapılacak sözleşme ve taahhütnameler ile kaldırılıyor.

AYKIRI SATIŞ VE KİRAYA VERENLER BAŞVURU YAPAMIYOR

Borç yapılanması kapsamında bakanlığın izni olmadan yapılan borçlanma sözleşmelerine aykırı olarak tesislerini satanlar, kiraya verenler, ipotek ve teminatlarını yok edenler ise yapılandırma için başvuru yapamıyor.

GEÇTİĞİMİZ SENE YAPILANDIRILMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin son düzenleme geçtiğimiz yıl yapılmış, tarımsal amaçlı kooperatifler veya bu kooperatiflerin ortaklarına 31 Ağustos 2020'den önce kullandırılan kredilerden 17 Kasım itibarıyla vadesi gelmiş olanların yeniden yapılandırılmasına karar verilmişti.

5 TAKSİTLE TAHSİL EDİLECEK

Düzenleme kapsamında taksitlendirmeye esas toplam borç miktarı 5'e bölünerek, her yıl bir taksit olmak üzere 5 eşit taksitle tahsil edilecekken, ilk taksit ödemesinin vadesi ise Kasım 2021 olarak belirlendi.

Hazine, 128 milyarlık borçlanma planlıyor

 

İş Bankası'nın 'dijital tarım'ı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı

 

ŞOK Marketler'den çiftçiye destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)