BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇift doz aşı olanlar dikkat: Bu iki belirti koronanın habercisi!----

Çift doz aşı olanlar dikkat: Bu iki belirti koronanın habercisi!

Çift doz aşı olanlar dikkat: Bu iki belirti koronanın habercisi!
13 Nisan 2022 - 16:05 www.finansgundem.com

Korona virüsü dünya genelinde endişe yaratmaya sürdürürken Avrupa'da yapılan bir araştırma, Omikron varyantının iki doz Kovid-19 aşısı olanlara da bulaştığına dikkat çekti.


Norveç'te yapılan bir araştırma, iki rahatsızlığın erken Kovid-19 belirtisi olduğunu ortaya çıkardı.

Süper bulaştırıcının olduğu ve 26 Kasım 2021’de gerçekleşen bir etkinlikteki katılımcılarla görüşme yapılırken bu kişilerin 66’sında Kovid-19 tespit edilirken 15’inde de virüsün belirtilerinin görüldüğü kayıtlara geçti.

Uzmanlar etkinliğe katılan 117 kişiden 111’i ile görüşürken bunların da yüzde 89’unun iki doz mRNA aşısı olduğunu açıkladı. Ünlü tıp ve bilim dergisi Eurosurveillance’ta yayınlanan sonuçlara göre partide Kovid-19 bulaşanlar öksürük, burun akıntısı, halsizlik, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, yüksek ateş, hapşırma belirtilerini gösterdi. En çok öksürük belirtisinin gösterildiği belirtilirken hapşırmanın ise en az görülen semptom olduğu belirtildi.

ERKEN UYARI BELİRTİSİ

Bu belirtilerin griple çok bağlantılı olduğuna dikkat çeken uzmanlar ise iki semptomun ise “erken uyarı belirtisi” olduğunu duyurdu. İngiliz medyasında yer alan haberlerde ise bu belirtiler halsizlik ve baş dönmesi/fenalık geçirme olarak açıklandı.

İngiltere’de Kovid-19 geçirenlerin belirtilerini paylaştığı ZOE Semptom Araştırma Uygulaması’nı geliştiren Profesör Tim Spector, “Şu an grip olanların yüzde 50’si aslında Kovid-19 hastası” dedi.

500 MİLYONDAN FAZLA İNSANDA TESPİT EDİLDİ

2019 yılının sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü kısa bir süre içinde önce Avrupa ve daha sonra da bütün dünyaya yayılmıştı… Bu güne kadar 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü farklı mutasyonlara uğrayarak da etkisini artırmıştı.

Resmi verilere göre şu ana kadar 501 milyondan fazla insanda Kovid-19 tespit edildi.

Bilim Kurulu Üyesi'nden korona açıklaması: Yaz aylarında...

 

9 ülkede yayılan 'Kinder salgınına' soruşturma

 

Kabus tekrar mı başlıyor? 2 yeni varyant sonrası DSÖ'den açıklama!

 

Okyanuslarda tespit edildi: 5 bin 500 yeni virüs!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)