BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'nin İstanbul adayı Muhtar Kent mi?----

CHP'nin İstanbul adayı Muhtar Kent mi?

CHP'nin İstanbul adayı Muhtar Kent mi?
11 Ekim 2018 - 12:37 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için aradığı ismi parti dışından bulduğu iddia edilirken öne çıkan isim eski Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de aday arayışları hızlandı. Daha önce CHP'den İstanbul için adaylığını açıklayan isimlerin yanı sıra 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Muharrem İnce'de katıldığı bir TV programında "neden olmasın" diyerek adaylık için sinyal vermişti. CHP Genel Merkezi'nde İnce'nin İstanbul adaylığına sıcak bakılmazken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul için aradığı ismi parti dışından bulduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta CHP kulislerinde, bir dönem TÜSİAD Başkanlığı'da yapan iş adamı Ümit Boyner'e CHP tarafından İstanbul için adaylık teklif edildiği ve bu teklif Boyner tarafından kabul edilmediği konuşulmuştu. Birgün gazetesinin haberine göre, yine kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adaylığı için bir başka iş adamı Coca-Cola’nın eski CEO'su Muhtar Kent ile temasa geçtiği belirtildi.

CHP'de daha önce Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylıklarını açıklamışlardı. Adaylık yarışı sürerken özellikle Hamzaçebi ve Tekin uzun CHP teşkilatlarını gezerek partili vatandaşlarla buluşuyorlar. CHP'de parti içinden adı geçen isim ise Hurşit Güneş olurken genel merkez koridorlarında bazı eski İstanbul milletvekilleri ve il yöneticilerinin teklif getirdikleri ve genel başkan nezdinde destek çalışmalarına başladıkları konuşuluyor. Güneş’in ise adaylık açıklaması için biraz daha beklemek istediği iddia ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K.Kygsz11 Ekim 2018 15:36

    İnsan yapacaklarıyla değil, yaptıklarıyla saygı görür cümlesi, herhalde Muhtar Kent için söylenebilir. Sayın Muhtar Kent CHP ye Muhteşem bir derman olurdu da, Muhtar Kent gibi muhteşem kaliteli liderin, chp nin mevcut siyasetinde yer alacağını veya bu atmosfer de siyasete gireceğini aklım almıyor. onu tanıyanlar bilir. ama siyasete girerse de, yetki verilmesi halinde oluşturacağı politikalar yarattığı profesyonel bakış açısı, dünya görüşü, gelecek öngörüsü ve ekonomiye dair tecrübeli yaklaşımları, tüm kesimler tarafından sevilen saygı duyulan bir isim olması ve özellikle dünya nın önde gelen siyaset ve iş adamı kesimlerince kabul görmesi oy artırma peşindeki chp ye apayrı bir hava katacağına eminim... Hadi hayırlısı.