BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li Sera Kadıgil serbest bırakıldı----

CHP'li Sera Kadıgil serbest bırakıldı

CHP'li Sera Kadıgil serbest bırakıldı
31 Ocak 2017 - 19:27 www.finansgundem.com

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturma kapsamında adliyede gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen CHP Parti Meclisi üyesi avukat Saliha Sera Kadıgil serbest bırakıldı.

CHP'li Meclis üyesi Saliha Sera Kadıgil, Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada ifade vermek üzere geldiği adliyede polisler tarafından gözaltına alındı. Dava kapsamında ifade vermesi beklenen Kadıgil savunmasının ardından hakkındaki gözaltı kararı kapsamında emniyete götürüldü.

Kadıgil'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, söz konusu paylaşımlarda “Cumhurbaşkanı'na hakaret” ve “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçunu işlemekle suçlandığı öğrenildi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK
Duruşma başlayana kadar polis gözetiminde bekleyen Kadıgil, duruşmada savunmasını yaptıktan sonra polisler tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sera Kadıgil'e destek olmak için CHP'li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Selina Doğan ve Onursal Adıgüzel adliyeye gelirken, Kadıdil'in avukatlığını da babası Engin Çelik Kadıgil yaptı.

CHP’DEN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Sera Kadıgil, çalışkan bir parti meclisi üyesidir, çalışkan bir avukattır. Son dönemde özellikle Anayasa değişikliği sürecinde televizyonlarda gösterdiği yüksek performans nedeniyle göz dolduran bir arkadaşımızdır. Konuşmaları sade, berrak net anlatımı ile Anayasa'ya niye karşı çıktığımızı çok rahat anlatıyordu. Karşısına çıkan akademisyenleri de hırpalayıp bir kenara koyabilecek yetenekte bir arkadaşımızdı. Son dönemdeki çıkışları göz doldurmuş ve iktidar kanadını korkutmuş olacak ki geçen hafta sonundan itibaren Sera Kadıgil için bir linç kampanyası başladı. 7 yıl öncesinde attığı twetler, parçalanarak montajlanarak, anlamlarından koparılarak servis edilmeye başlandı. Bunlardan dolayı hiçbir kaygımız korkumuz yok” dedi.

TUTUKLAMA TALEBİ
Avukat Sera Kadıgil savcılığa verdiği ifadenin ardından, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Yargılandığı dava kapsamında savunmasını yaptıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Kadıgil akşam saatlerinde savcı karşısına çıkarılmak üzere adliyeye getirildi.

Savcı Umut Tepe tarafından sorgulanan Kadıgil, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi.

KADIGİL SERBEST BIRAKILDI
Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen CHP Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil serbest bırakıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)