BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı'yla ilgili sözlerine tepki yağıyor----

CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı'yla ilgili sözlerine tepki yağıyor

CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı'yla ilgili sözlerine tepki yağıyor
21 Nisan 2021 - 05:12 www.finansgundem.com

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili söylediği sözlerine tepki yağıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın katıldığı bir televizyon programında kullandığı "Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e..." ifadesine tepki yağdı. 

İşte o tepkiler:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Altay'ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Soylu, "Tarih fukarası, cahil.. Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hala darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Erdoğan’ın da sonu Menderes’e benzemesin” diyerek açıkça ve alçakça tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayaktayız. Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır.

Bu zihniyetin millet iradesine karşı düşmanlığı tarihsel ve patolojiktir. İsmi Adnan Menderes olmuş Recep Tayyip Erdoğan olmuş farketmiyor onlar için. Vesayetlerine ve ayrıcalıklarına dokunan herkesi düşman olarak kodluyorlar. Eski Türkiye hayalleriyle otoriterlik günlerini özleyen, milletimizin tüm değerlerini yerle bir etmek için çırpınan, ülkemizin tüm demokratik kazanımlarını geriye döndürmek için fırsat kollayan darbeci zihniyetin tehditleri anlaşılan hiç son bulmayacak.

Siz kim oluyorsunuz ki sayın Cumhurbaşkanımızı geçmişte idam ettiğiniz merhum Başbakan Adnan Menderes’in sonu ile tehdit etmeye kalkıyorsunuz. Özlediğiniz o günleri çok beklersiniz. Son nefesimize kadar aziz milletimizin iradesi için mücadele edeceğiz.

Darbe ve idam tehditlerinizi siyasi programınızın bir parçası gibi yıllarca tekrarlayıp duruyorsunuz. İşbirliği yaptığınız küresel çeteleri, terör örgütü uzantıları ve vesayet odağı kalıntılarını çok iyi biliyoruz.

15 Temmuz ile birlikte aziz milletimiz kendi iradesini canı pahasına da olsa çiğnetmeyeceğini size ve işbirliği içerisinde olduğunuz küresel çetelere gösterdi. Milletimizi tehdit etmek için kullandığınız enerjiyi emperyalist prangalarınızdan kurtulmak için harcayın.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın! Cumhurbaşkanımızı “Menderes’in sonu” ile tehdit edenlere diyoruz ki, buyrun gelin, biz burdayız. Siz “Menderes’in sonu” diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız. Bu ülkede milli iradeye sadece katledilmeyi layık gören zihniyet hala diri. O kadar büyük acılardan sonra hala değişmiyorlar. “Menderes’in sonu”nu vadediyorlar milli iradeye. Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler.

Bayram Şenocak: CHP kafası hiç değişmiyor... “Umarım Erdoğan’ın sonu benzemesin Menderes’e” diyerek darbe ima eden CHP’li Engin Altay iyi bilsin ki; bildiriyle, imayla milli iradeyi tehdit edenlere karşı biz dimdik buradayız. Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe şakşakçılarına yedirtmeyiz!

ALTAY NE DEDİ?

Altay söz konusu videoda merhum Başbakan Adnan Menderes'in "dinci odaklara yüz verdiğini, ardından Atatürk'ü koruma kanunu yapmak zorunda kaldığını" iddia ederek, "Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e.." değerlendirmesinde bulunuyor.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş22 Nisan 2021 09:00

    Darbe kafalılar hiç bir zaman iktidar olamazlar, Bilgi,emek, saygı,gayret yok bunlarda, her zaman darbe yapılsın,biz iktidara gelelim,bu nasıl bir zihniyet yahu arkadaş büyükşehir belediye lerini kazandınız kendinizi ıspatlayın gelin iktidara,yoksa kazandığınız belediyeleride kaybedersiniz

  • Nedim21 Nisan 2021 12:57

    Bu kadar aşağılık yalan iftira ve aşağılık niyet sahiplerinin amacı  olsa olsa bu ülkenin   kötülüğünü istemektir!  Bunların  origini de farklı olduğu için böyleler.

  • hulusi21 Nisan 2021 10:43

    Aha gene mağdur oldular.

  • Nedim21 Nisan 2021 10:10

    Bunlar her durumda içindeki pislikleri kusmaya alışmışlar!   Bunların her biri  her türlü aşağılık karakterleri ile Türk Milletine  düşman  oluklarını izhar ediyorlar.  İktidara gelemeyeceklerini de çok iyi biliyorlar sadece mevcut olanı yıkıp tahrip etmek ve kaos ortamından  milleti bezdirip  sindirmek amaçlanıyor.  Sırtını önce pe ke ke ye  dayayan şılfıntı  aslında diğerleri gibi küreselci  Biden a köpeklik edip kuyruk sallıyorlar.  

  • Yılmaz21 Nisan 2021 09:38

    Menderesi idam edenlerin hangi zihniyet olduğunu bu millet çok iyi biliyor.Neyse bu beyni sulanmış dar kafalı beyinsiz takımı kendini belli ediyor,gerçek suratları ortaya çıkıyor,böyle konuştukça bu ülkeye bir faydanız olmayacağını daha rahat görüyoruz.

  • Mehmet 21 Nisan 2021 09:13

    Ulan engin rahat ol senin o sapkın 10 aralık hareketin iktidar olamaz bu ülkeye

  • Ama21 Nisan 2021 07:48

    Akp çok yıprandi evet dogru hatalarıda çok bu da dogru ama böyle muhalefet oldugu sürece akp devam eder.

  • osman21 Nisan 2021 07:26

    Eski kafa eski zihniyet. Ülkeye 0 fayda. size  oy moy yok.

  • Numan21 Nisan 2021 06:51

    Hemen yağcılar nasil da piyasaya çıkmış,

  • Cego21 Nisan 2021 06:50

    Her fırsatı mağdur edebiyatına çeviriyorlar. Demekki kuyrukları sıkışmış

  • kamil21 Nisan 2021 06:00

    bunlar tam gerizekali hem iktidara geleceyiz diyor hemde abtal aptal konuşuyorlar bu kafayla bunlar bu ülkeye ne yapabilirler yıkımdan baska