BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCHP'li Adıgüzel: Yanlış bilgilerle hedef saptırıyorlar----

CHP'li Adıgüzel: Yanlış bilgilerle hedef saptırıyorlar

CHP'li Adıgüzel: Yanlış bilgilerle hedef saptırıyorlar
15 Şubat 2020 - 08:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrine yönelik düzenlemenin “bir an önce” TBMM’ye sunulmasını istemesi, bu konudaki tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, AK Parti’nin Atatürk’ün hisselerine göz diktiğini savunarak, “AK Parti her ne kadar kamuoyunu yalan yanlış bilgiler ile yanıltmak, gündem değiştirmek için hedef Yeni saptırmak istese de CHP sadece ve sadece Atatürk’ün hisselerinin temsilcisidir” dedi.

‘Göz diktiler’

Milliyet’e konuşan Adıgüzel, konuya ilişkin şunları söyledi: “18 yıllık iktidarları süresince, devletin özelleştirilmedik değerini bırakmadılar. Şimdi de Atatürk’ün açık vasiyetine rağmen İş Bankası hisselerine göz diktiler. İktidar partisinin sıkıştıkça, gündem değiştirmek için başvurduğu konuların başında İş Bankası hisselerinin devri geliyor. Bunu daha önce defalarca gündeme getirdiler ve şimdi yine bir hazırlığın içinde olduklarını, ellerini ovuşturarak beklediklerini görüyoruz. Daha önce darbeci Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrası Atatürk’ün hisselerini Hazine’ye devretmişti. O süreçte dava açıldı. CHP, Atatürk’ün yasal mirasçısı olarak o davayı kazandı.”

AK Parti’nin bu konuda yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya, gündem değiştirmek için hedef saptırmaya çalıştığını belirten Adıgüzel şöyle devam etti: “CHP sadece ve sadece Atatürk’ün hisselerinin temsilcisi konumundadır. İş Bankası’ndan partiye bir kuruş para gelmemektedir. O para, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na aktarılmaktadır. Çünkü Atatürk’ün vasiyeti budur. Atatürk’ün maddi ve manevi mirasına, toplum nezdindeki saygınlığına gölge düşürmek isteyenlere karşı CHP, her türlü hukuki ve yasal mücadeleyi korkusuzca ve sonuna dek sürdürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Şevket Yaman / Milliyet

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)